(Українська) Кам’янець-Подільський отримав оновлений інвестиційний паспорт

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Старт нового ділового сезону ознаменувався для Кам’янець-Подільського оновленням інвестиційного паспорту міста.

Нагадаємо, його перша версія була розроблена і презентована рік тому. Для того, щоб дати інформацію про інвестиційні можливості міста в поточному році документ був актуалізований. Паспорт, складений аналітиками рейтингового агентства IBI-Rating, дає вичерпну інформацію для потенційного інвестора про: природно-географічні характеристики; систему управління містом; трудовий, промисловий, туристичний та рекреаційний потенціали; екологічний стан, підтримку інвестиційних проектів, малий і середній бізнес, інвестиційні процеси, земельні ресурси, будівництво і т. д. Що важливо, в паспорт включені готові інвестиційні проекти, запропоновані інвесторам для реалізації.
Дмитро Задесенець, директор муніципального департаменту рейтингового агентства IBI-Rating підкреслив: «До числа конкурентних переваг Кам’янець-Подільського можна віднести вигідне транспортне розташування міста, наявність висококваліфікованих трудових ресурсів з порівняно невисоким рівнем оплати, розвинену соціальну сферу та інфраструктуру, надзвичайно багатий туристично-рекреаційний потенціал. Варто відзначити, що особливий акцент з боку влади міста спрямований на розвиток малого і середнього підприємництва. Мережа закладів охорони здоров’я, освіти, культури та соціального захисту забезпечує населення необхідними соціальними послугами. При цьому, політика місцевої влади дозволяє місту підтримувати і щорічно збільшувати обсяг витрат, спрямованих на розвиток територіальної громади. Сума капітальних витрат за останні три роки зросла в 3,2 рази і в 2016 році склала 56,3 млн грн ».
Разом з тим, підтвердженням привабливості Кам’янець-Подільського, як міста комфортного для ведення бізнесу, є раніше присвоєний агентством Рейтинг інвестиційної привабливості на рівні invВВВ (достатня інвестиційна привабливість).
За словами, директора департаменту економіки Кам’янець-Подільської міськради, Майї Гурської: «Пріоритетними напрямками економічного розвитку міста є традиційні для нас машинобудування, харчова і легка промисловість, а також туризм і рекреація. Міська влада Кам’янець-Подільського зацікавлена в залученні інвесторів, завжди готова прийняти і розглянути будь-які пропозиції про співпрацю і буде забезпечувати сприятливі умови для інвестиційної діяльності. Наше завдання — створити і покращувати позитивні умови для розвитку бізнесу в місті ».
Інвестиційний паспорт напрацьований двома мовами: українською та англійською, і орієнтований на залучення як вітчизняних, так і іноземних інвестицій.
Ознайомитися з документом можна на офіційному сайті Кам’янець-Подільської міськради в розділі «Економіка» і на сайті агентства IBI-Rating.
Довідково: Інвестиційний паспорт в широкому сенсі — це джерело необхідної інформації для інвестора, який зацікавився особливостями ділового середовища конкретного регіону. У вузькому розумінні інвестиційний паспорт являє собою аналітичну базу для формування у потенційного вкладника правильного уявлення про інвестиційну привабливість регіону, в який він має намір вкласти капітал. Інвестиційний паспорт створюється у формі брошури, де в текстово-графічній формі викладена інформація.

Джерело