Світські портрети ХVIIІ-XIX ст. презентували у новому світлі

Велика зала Галереї мистецтв у Кам’янці-Подільському оновилася – нещодавно презентували виставку світських портретів у  незвичній підсвітці.

Як розповів директор історичного музею-заповідника Олександр Заремба, ідея освітити по-новому виставкову залу Галереї мистецтв з’явилася кілька років тому. Однак реалізувати її вдалося лише цьогоріч. Зізнається, що це, свого роду, – експеримент. У планах – підсвітити картини й в інших холах. Завдяки спеціальному світлу зображені постаті на портретах наче оживають. Хоча в цьому – і весь задум проекту.

Керівництво історичного музею-заповідника  демонструє прагнення до постійного розвитку, нове бачення музейної справи і реалізує цікаві проекти, якими дивує кам’янчан та гостей міста.

Особливі слова подяки гостей презентації прозвучали на адресу реставраторів – студентів і викладачів кафедри мистецьких дисциплін К-ПНУ ім. І. Огієнка, силами яких і проводиться відновлення полотен. За кілька років активної роботи реставратори дали нове життя більше ста картинам і навіть зробили кілька відкриттів.

За матеріалами сайту міськради Кам’янця-Подільського