У Хмельницькому відбувся перформанс “Живих скульптур”

Сьогодні, 23 травня, хмельничани разом з усіма українцями відзначають День Героїв – свято, встановлене на честь усіх захисників і захисниць, що боронили нашу землю продовж усієї її нелегкої історії. Сьогодні маємо новітніх Героїв, які в режимі реального часу захищають Україну від рашистського ворога, надихаючись прикладами своїх хоробрих попередників, які більш ніж тисячу років стримували зовнішнього агресора. 

Сьогодні День Героїв присвячений кожному з нас. Це свято символізує нескореність українського народу. Наші воїни боронять свою землю на передовій. Цивільні допомагають хто чим може: працюють на благо Батьківщини, засівають поля та волонтерять. Всі ми – герої, які наближають нашу перемогу!

У Хмельницькому задля вшанування подвигу українських сміливців впродовж дня відбуваються концертні програми, мистецькі та патріотичні акції, творчі галереї та перформанси.

Так, на майданчику біля ТЦ “Дитячий світ” актори театру ім. І. Франка влаштували перформанс “Живих статуй”. Фігури воїнів зображають українських бійців різних історичних періодів. Тут і козак, і січовий стрілець, і представник княжої доби… Захисники передають один одному естафету часу для захисту своєї землі. Пісочний годинник, у якому сиплеться зерно, є символом життя українців на своїй землі, в незалежній державі. Й завжди будуть Герої, які захищатимуть Україну від ворогів.