Фестиваль живої історії: Кам’янець-Подільський запрошує у XVII століття

З 29 вересня по 1 жовтня у Кам’янець-Подільському відбудеться фестиваль живої історії «Schola militaria».   Саме тоді Кам’янець-Подільська фортеця перетвориться на прикордонний  замок середини XVII століття.

Учасниками фестивалю стануть 8 груп з України, Польщі та Великобританії. Вони продемонструють озброєння, одяг та спорядження піхоти польсько-угорського типу, шляхтича з українських земель, козацтва першої половини XVII століття, військ іноземного аутораменту – так називали найманих вояків Речі Посполитої.

Також відбудуться і спільні тренування військ залоги.

Новинкою цьогорічного фестивалю стане дитячий майданчик «Юний мушкетер». Тут усі охочі хлопчики та дівчатка ознайомляться з мушкетами, маневрами і стрільбою.

Оганізатори «Військової школи» підготували багато цікавинок, як за часів середньовіччя та раннього нового часу орієнтувалися в просторі. Гості зможуть спробувати писати гусячим пером.

А лідер гурту «Хорея козацька» Тарас Компаніченко продемонструє, якою 400 років тому була українська світська музика. У його виконанні оживуть давні музичні твори, ноти від яких знайдені в архівах, бібліотеках та приватних колекціях усієї Європи.

 

Джерело