Хмельницький має 3D-путівник по місту

Днями відбулася презентація проекту «Небесний Проскурів» – 3D-путівника по місту Хмельницькому. Проект впровадили у рамках Програми “Громадські ініціативи міста Хмельницького на 2016-2020 роки”.

Громадська організація “Сучасна Україна” подала на конкурс громадських проектів “Громадські ініціативи” два проекти: “3D-путівник по Проскурову”, який був профінансований з міського бюджету у сумі 95 тис. грн, власний внесок складав – 45 тис. грн та “Небесний Проскурів” – 95 тис. грн бюджетних коштів та 17 тис. грн внесок організації. Проекти розглядалися у комплексі, адже вони доповнюють один одного. Обидва проекти набрали високу кількість голосів конкурсного комітету. Головна мета проектів – розробка сучасного, якісного, доступного та цікавого потенційним гостям міста і регіону, інформаційного продукту за новітніми технологіями у цифровому форматі, який з висоти пташиного польоту докладно презентує наше місто. Відтепер це – реальність, загалом понад 200 небесних та наземних панорам. В Україні аналогічних проектів немає, та й у світі їх мало, подібний є лише у місті Дубай.

“Це один з найкращих проектів, які мені довелося презентувати за два роки, – говорить міський голова Олександр Симчишин. –  Це результат співпраці влади і крутих, активних, конструктивних хлопців з громадської організації “Сучасна Україна”.

На презентації “Небесного Проскурова” організатори запропонували присутнім пройти квест на знання локацій міста та прогулятися “Небесним Проскуровом”.
3D окуляри будуть знаходитися у міських музеях, центрах, закладах культури, тож кожен зможе побачити Хмельницький з висоти пташиного польоту.
Ознайомитися можна за посиланням https://advanced-ukraine.org.ua/

Джерело