(Українська) За новими смаками – до “Діоскурі”!

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Минулої суботи, 5 серпня, власники ресторанів «Ресторація Шпігеля» та «Південна Брама» без пафосу та шуму відкрили черговий смачний заклад з назвою давнього римського міста Діоскурі (шукайте його на вулиці Проскурівський, навпроти Вічного вогню). Спеціалазація ресторану – грузинська та італійська кухня. Уже знаючи рівень кулінарної майстерності попередніх закладів, можемо запевнити: в «Діоскурі « все буде дуууже смачно! Та ще й, що радує, за помірними цінами!

У перший же день ми вирушили на дегустацію тутешніх страв. Для проби взяли бадріджані (рулетики із баклажанів з бринзою та горіхами), суп із цвітної капусти з вяленими томатими (ну просто фантастичний) та хачапурі по-імеритинськи. Не обійшлося без проби іще не виставленої в меню курки сациві (скоро-скоро і ви її там зможете попоїсти, повірте – пальчики оближеш!). Презентом від закладу був свіжоприготовлений тархун ( варто спробувати обов’язково). Чек – до 200 гривень. Страви гарно оформлені, персонал надзвичайно привітний. Інтер’єр ненав’язливий, оформлений у світло-сірому тоні.

У меню ми також знайшли грузинське пхалі – це коли буряк, чи шпинат, чи квасоля змішуються з кінзою, грецькими грріхами та іншими приправами ( за ціною всього 30 гривень). Суп харчо (35 гривень), свинячі реберця у гранатовому соусі (35 гривень за 100 грамів) , хачапурі по-аджарськи (55 гривень), люля-кебаб (30 гривень на 100 грамів) та ще багато іншої смакоти. Перелік страв буде постійно поповнюватися. Для любителів італійської кухні в Діоскурі приготували різні піци – ну як же без них, салати капрезе ( 60 гривень) та з мушлями та руколою ( 80 гривень), а ще закуску вінетто тонато (це коли замариновану т елятину заливають соусом із тунця – цікава гра смаків!) за 65 гривень тощо.

Гасло нового ресторану – смак культури через століття! Гадаю, його треба спробувати хмельничанам і гостям міста!

Тетяна Гречана