(Українська) «Фамілія» – по-домашньому та з елементами нових технологій

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ресторан «Фамілія» розташований у центрі Хмельницького за два кроки від однієї з найцікавіших туристичних родзинок міста – пам’ятника барону Мюнхгаузену. Отож, закінчивши мандрівку містом та скучивши за домом, можна на деякий час зануритися у сімейну атмосферу закладу, який ніби спеціально створений для цього.

Комфортний інтер’єр, смачна їжа та якісне обслуговування – три речі, які ми завжди хочемо отримати, коли збираємося посидіти у колі друзів десь за межами дому.

ІНТЕР’ЄР

Зала ресторану з обох боків має вікна, тому тут багато світла та сонця. М’які дивани з подушками та легкі дерев’яні стільці, білі скатертини, порцеляна у буфеті, начищений до блиску мідний посуд, картини на стінах. І дуже багато  живих квітів. Тут – як у гостинному домі, де люблять приймати гостей і ставляться до них з любов’ю. Всередині «Фамілія» і справді схожа на розкішні апартаменти: сонячна літня тераса, де тепло навіть взимку, два чималих зали, розділених перегородкою, барна стійка. А ще – один з предметів гордості власників – великий овальний стіл, спеціально розрахований для того, аби невелика компанія зручно за ним вмостилася. За таким столом нікому не тісно, і кожен бачить усіх.

Ще один предмет гордості та своєрідна «фішка» ресторану – чимала дитяча кімната. Неабиякий плюс для тих, хто хоче прийти відпочити з дітьми, водночас не відволікаючись на них. У дитячій кімнаті є все для веселих і цікавих розваг: телевізор, дошка для малювання, манеж з різнокольоровими кульками, книги для малювання та читання. Є тут навіть дитячий туалет, а для найменших – пеленальний столик. Малечею опікується няня-аніматор.

А ще для дітей у «Фамілії» влаштовують майстер-класи – навчають випіканню піци та приготуванню суші.

Музика тут ненав’язлива, спокійна, фонова. Концертів наживо тут не влаштовують. Така вже специфіка закладу, адже, по-перше, ресторан розташований на першому поверсі житлового будинку, а з іншого… Ну, не буває ж у наших  домівках справжніх оркестрів і поп-гуртів, чи не так?

Ще одна фішка «Фамілії» – відкрита кухня. Вмостившись на стільчику, можна подивитися, як кухарі, теж, до речі, відкриті та комунікабельні, готують суші та піцу.

А далі, за склом – кухня. Якщо хтось з гостей виявляє бажання зайти туди і подивитися, як відбувається той чи інший процес, йому проводять екскурсію. Зазвичай, найбільшу цікавість викликає пічка Josper: в ній всередині вугілля та решітка, що дає можливість великій температурі охопити одразу весь стейк. Відтак, він виходить засмажений зовні та соковитий всередині.

ЇЖА

Описувати наїдки – справа невдячна. Скільки б ти їх не куштував, яким би гурманом не був – їжу потрібно смакувати. Моє особисте найсильніше враження від кухні «Фамілії» – тартар з телятини. Я його пробувала лише раз, ще коли ресторан тільки відкрився (а було це років чотири тому). Той смак я пам’ятаю досі, хоч описати його навряд чи зможу.

Напрямок кухні у «Фамілії» – європейський з елементами азійської та японської. Є окрема винна карта, окреме  дитяче меню, основне меню. Бізнес-ланчі – з 12.00 до 16.00.

Пропозиція дня у «Фамілії» (з 16.00 і аж до закриття, до 22.00) – різноманітні страви – салати, гарячі та холодні закуски, які не входять в основне меню. Щось таке, що буває лише в сезон. Або щось, що готується в обмеженій кількості, наприклад, баранина, кролик, або риба, чого не знайти в щоденному меню. Також це можуть бути фрукти та овочі, які варто куштувати лише певного сезону.

Особлива гордість закладу – стейки (про них ми згадували вище) та піца, класична, тонка з різноманітним наповненням. Його можна придумати самостійно або спробувати готові варіанти.

ОБСЛУГОВУВАННЯ

Якими б смачними не були страви та затишним – інтер’єр, але рівень обслуговування у закладі – теж важливо.

Ви колись бачили офіціанта, схожого на спецагента – з рацією на поясі та навушником у вусі? Ні? Тоді обов’язково приходьте у «Фамілію» – там офіціанти всі такі. Нові технології, запроваджені у закладі, дозволяють прискорити комунікацію між гостем, кухарями та офіціантом: приймаючи замовлення, він не мусить бігати туди-сюди, уточнюючи, чи зможуть на кухні приготувати те, що замовляє гість. Наприклад, якщо на кухні залишилася лише одна рибина,  а гість замовляє дві, то інформацію про це офіціант отримує миттєво і одразу ж може запропонувати альтернативу.