(Українська) В Маліївцях відбувся пленер єднання

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

З нагоди Міжнародного дня художника на Кам’янеччині відбувся пленер за участі митців Хмельниччини і художників-переселенців з Донеччини, яких війна змусила покинути свої домівки.

Захід єднання відбувся в парково-садовому комплексі в селі Маліївці Дунаєвецького району. Організаторами виступили Хмельницький обласний художній музей, Малієвецький обласний історико-культурний музей і Донецький обласний художній музей (м.Краматорськ).

Директорка Малієвецького музею Анастасія Донець занурила учасників дійства в стародавню історію родової садиби чотирьох поколінь польських аристократів. Далі, у дружньому товаристві митців Донеччини – Олени Мельникової, Оксани Дашивець, Олександра Чорного та Андрія Кутани подільські художники – Марина Шавиріна-Школяр, Анна Трачук, Надія Храмова, Олександр Антонюк, Сергій Школяр, Андрій Каптар, Володимир Петровський, Володимир Карвасарний та Віктор Трачук взялись до створення власних робіт, натхненні місцем й враженнями.

“Ідея пленеру як однієї з форм роботи нашого музею виникла вже давно. Але за мирного часу ми більше акцентувалися на вивченні, експонуванні та популяризації нашої унікальної колекції українського сучасного мистецтва. В теперішній час ми зрозуміли, що необхідно розвивати та підсилювати багатовекторну співпрацю. Тож ми раді активним спільнодіям із митцями й музейниками Донеччини і Хмельниччини. В єдності, креативності, різноманітті й наполегливості – наша сила, наша перемога”, – розповіла одна з ініціаторок події, заступниця директорки ХОХМ з наукової роботи, мистецтвознавиця Олена Михайловська.

 

Майстерня під відкритим небом об’єднала 13 митців, подарувавши їм радість спілкування та можливість обміну творчим досвідом.

“Атмосфера, що панувала на майданчиках пленеру довела, що саме в той час, коли Темрява намагається перемогти Світло, для митців настає час, коли вони виконують свою головну місію – нести і стверджувати красу заради життя на нашій землі”, – поділилася враженнями заступниця директорки з наукової роботи Донецького обласного художнього музею (Краматорськ) Світлана Непочатова.

 

Організатори пленеру зауважують, що це не останній спільний мистецький проєкт музейних інституцій й мистецької спільноти, адже створені роботи, які передали до фондів музеїв, має побачити широкий глядач.