(Українська) Більшість туристів приїжджають до Кам’янця заради відпочинку

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Учасниця факультету муніципального управління Христина Будурович в листопаді провела  «Опитування туристів в Кам’янці-Подільському». Отримані дані було озвучено під час робочої наради готельєрів і рестораторів.

Упродовж листопада було опитано 300 туристів, більшість із яких – віком від 26 до 40 років. Відповідно до отриманих даних, 205 мандрівників приїжджали до  міста заради відпочинку і розваг. 105 осіб перебували в Кам’янці всього одну ніч, майже стільки ж залишалися на два повноцінних дні.

104 людини добиралися до міста над Смотричем потягом, 79 – власним автомобілем, 53 – рейсовим автобусом. Найбільше із Києва – 130, Західної України – 75, Центральної України – 42, інших країн – 11. 127 із 300 опитаних проживали в готелях, решта – у близьких та рідних або не ночували взагалі.

Щодо кількості коштів, які залишають у нашому місті відвідувачі, то 94 респонденти вказали до двох тисяч гривень, 62 – від двох до п’яти, 21 – від п’яти тисяч гривень. Найбільше опитаних туристів за професією – це наймані працівники (132), підприємці (55), студенти (48).

У анкеті був пункт і щодо зауважень. Основне, на що звернули увагу мандрівники, це – мала кількість цілодобових закладів, відсутність цілодобової аптеки, громадського туалету.

За словами Христини, проект, який реалізовується за досвідом Львівської міської ради, продовжуватиметься і надалі. Зокрема, у травні з початком нового туристичного сезону. Його основна мета – покращення якості надання готельних і ресторанних послуг, розвиток туристичного бізнесу.