(Українська) Поляки поділяться історією сім’ї Ульмарів на фотовиставці у Кам’янець-Подільському

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

18 грудня  у  Ратуші відбудеться відкриття документальної фотовиставки “Самаритяни з Маркової”. Про це повідомляється на сайті міської ради Кам’янця-Подільського.

Фотовиставка присвячена трагічній історії польської родини Ульмів із села Маркової Підкарпатського воєводства.
У кожного народу є свої герої. У польського – це родина Вікторії і Юзефа Ульмів, що пожертвували своїм життям, рятуючи інші. Трагічна історія цієї сім’ї стала поштовхом до створення у селі Марковій, де мешкали Ульми, Музею поляків, котрі віддали своє життя, рятуючи євреїв під час окупації Польщі нацистами у період Другої Світової війни.
Віддаючи шану цим героїчним людям, Посольство Республіки Польщі у Києві вирішило поділитися жахливою історією цієї сім’ї з українцями.
Організатори виставки:  Інститут національної пам’яті – Відділення у Кракові  та музей Ульмів у Марковій, за сприяння Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці.