(Українська) Сім`ям прикордонників присвятили фотовиставку у Хмельницькому (ФОТО)

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Фотовиставку «Прикордонники і прикордонниці: сім’я і війна» відкрили у Хмельницькій обласній філармонії. Експозицію приурочили до Днів матері та батька, які незабаром відзначатимуться в Україні.

Захід, ідея якого належить Державній прикордонній службі України, має на меті привернення уваги суспільства до сміливості та хоробрості прикордонників та прикордонниць у відсічі збройної агресії росії проти України, а також руйнації гендерних стереотипів щодо ролей жінки та чоловіка у вихованні дітей та захисті Батьківщини, розповідають прикордонники.

В органному залі філармонії розмістили 20 стендів зі світлинами. На них – прикордонники та прикордонниці, які пліч-о-пліч боронять Україну, дві найважливіші сторони їх життя – сім’я та професія. А також історії про те, як для їхніх родин розпочалась війна на Сході України у 2014 році й повномасштабне вторгнення у 2022-му.

Цей проєкт про надію, віру, вірність і безмежну любов. Усі герої та героїні, які брали участь у цьому фотопроєкті, стояли і стоять на захисті нашої незламної України. Всіх їх чекали та чекають вдома їхні рідні, близькі, дружини, чоловіки, а головне – діти, – розповіла помічниця Голови Державної прикордонної служби України з гендерних питань полковник Олеся Клименко.

 

Під час заходу виступили прикордонники, які першими зустріли ворога у 2014-му та в лютому 2022-го. Захисники та захисниці розповіли про власний досвід поєднання професійних та сімейних обов’язків, у томі числі й під час війни.

Світлини презентуватимуть по 18 травня в Хмельницькій обласній філармонії, з 19 по 26-те травня – на площі біля кінотеатру ім. Шевченка.

Також фотовиставку проведуть у Чернівцях, Черкасах, Одесі та Києві.

За матеріалами Поділля News