(Українська) У Хмельницькому скоро буде свій “Експериментаніум”

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

«Експериментаніум» — це Музей популярної науки та техніки, у якому демонструються закони науки та явища навколишнього світу. Тут можна буде перевірити електропровідність різних предметів, запустити хмаринку під самісіньку стелю, намалювати хитромудрий візерунок за допомогою маятника. Можна посидіти за кермом справжньої пожежної машини, “розібрати” макет людини “на запчастини”. Тут на власні очі можна буде побачити, як працює той чи інший закон, про який йшлося на шкільних уроках.

Завдяки інтерактивним експонатам музею кожен його відвідувач зможе відчути себе справжнім дослідником, «доторкнутися» до науки: тут власноруч будуватимуть мости без жодного цвяха, спостерігатимуть зародження торнадо, зазиратимуть у нескінченність, створюватимуть блискавку, змушуватимуть літати магніт і здійснять чимало нових відкриттів.
Хмельничани з нетерпінням очікують на відкриття “Експериментаніуму”, яке планується на початок грудня. А поки що до початку роботи музею ще треба знайти працівників зі знанням фізики, хімії, робототехніки  і розмалювати зали.

Працюватиме новий для Хмельницького “Експериментаніум” на вулиці Зарічанській.

Подібні музеї уже працюють у Києві, Одесі, Харкові.