(Українська) У Меджибізькому замку представили писанку часів Київської Русі

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Коли уперше світ побачила українська писанка, науковцям сказати важко. Її виготовлення було досить складним, тому цим займались досвідчені майстри. До Великодніх свят у Меджибізькому замку на Хмельниччині  експонують керамічну писанку часів Київської Русі.

“До Великодніх свят у Меджибізькому замку відкрили дві унікальні виставки з Історії писанкарства та випікання паски на Поділлі з найдавніших днів до сьогодення. Серед експонатів – керамічна писанка часів Київської Русі, традиційні «крашанки», маленькі шедеври подільських писанкарок та незвичної форми керамічні посудини, які використовували лише один раз на рік”, – повідомив директор Державного історико-культурного заповідника “Межибіж” Олег Погорілець.

 

Також він зазначив, що під час екскурсій відвідувачі виставок дізнаються про секрети писанкарства та випікання паски. Виставки діятимуть до закінчення квітня.