(Українська) Кам’янець-Подільський на три дні перетвориться на рай для шанувальників ретро

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

З 9 по 11 червня легендарне місто-фортеця, туристична Мекка і справжня перлина України Кам’янець-Подільський приймає ІІ Міжнародний фестиваль «РетроФест». Організаторами фестивалю виступили: Клуб шанувальників ретро та реплікарів «Діксі-ретро» та Подільський автомобільний клуб, за підтримки Кам’янець-Подільської міської ради.

У програмі «РетроФесту»: парад автомототехніки минулого століття і виставка старовинних та екзотичних автомобілів; запальні танці у стилі бугі-вугі, твіст, рок-н-рол і танцювальні майстер-класи в стилі ретро; показ вінтажних колекцій одягу  та конкурс ретро-костюмів, зокрема купальників, відшитих дизайнером фестивалю Світланою Савельєвою. Організатори готують безліч несподіванок і вражаючих сюрпризів. Серед них – виставка музичної техніки і феєричний ді-джей-сет від патефону до ультра-пульту «Еволюція ді-джеїнгу», прем’єра вистави у стилі стімпанк і хореографічної вистави та виступи зіркових гостей фестивалю.

 «Фестиваль обіцяє стати однією з наймаcштабніших подій в історії вітчизняного ретро-руху, адже охопить чи не всю міську зону. Унікальні виставки і творчі проекти, театральні і музичні перформанси, культурні і мистецькі заходи – на десятках творчих локацій по всьому місту, – розповідає директор фестивалю Олена Дика. – Окрасою і головними винуватцями свята вже за традицією стануть шедеври автомобільного мистецтва – рідкісні та раритетні автомобілі й реплікари найрізноманітніших моделей і марок, іноземного й вітчизняного виробництва. Лейтмотивом Фестивалю-2017 будуть 20-70-ті роки ХХ століття».

Гості, учасники та представники ЗМІ побачать єдиний у світі ЗІМ Фаетон, елегантний Packard 120, чарівний Citroen 2CV, найкрасивішу машину СРСР «Чайка» ГАЗ-13, та ще десяток рідкісних авто – вже серед підтверджених учасників «РетроФесту».

За традицією на Фестивалі відбудеться авторалі на класичних автомобілях «Від фортеці до фортеці». Маршрут ралі складе близько 50 км і цього разу передбачає відвідування мальовничих куточків Подільських товтрів. Ралі відбудеться під егідою Комісії автомобільної федерації України з питань історії автомобілізації та історичних транспортних засобів (КІТЗ ФАУ).

Для гостей свята відкриються вражаючі кіно-зони просто неба, аутентичні фотосесії, ігрові зони, бієнале художників ретро-стилю, майстер-класи від авто-реставраторів, історії незвичайних автомобілів і різноманітні виставки. Вперше при «РетроФесті» діятиме Молодіжний прес-центр з повномасштабним висвітленням подій Фестивалю та онлайн-трансляцією заходів в Інтернет.

Офіційна сторінка у Facebook