(Українська) Кам’янець-Подільський відсвяткував Всесвітній день туризму

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Кам’янчани та гості міста взяли участь у святковій програмі до Всесвітнього дня туризму з акцентом на «пізнаємо», «смакуємо», «драйвуємо», «відпочиваємо», «святкуємо». 27 вересня, після усіх «випробувань», свято завершилося в Музеї старожитностей урочистостями та врученням нагород.

Найпершим присутніх зі святом привітав заступник Кам’янець-Подільського міського голови Вадим Савчук, котрий наголосив, що Кам’янець-Подільський – одне з тих небагатьох міст України, в якому повноцінне право відзначати День туризму мають не лише туристи, але й кожен мешканець. Адже така насиченість пам’ятками архітектури, затишних вуличок, красивих місць відпочинку, оригінальних туристичних локацій і нерозгаданих загадок дозволяє кожному з місцевих мешканців відчути себе частинкою туристичного Кам’янця та навіть його туристом.

Напередодні Дня туризму оголосили конкурс на кращий сувенір  міста ручної роботи. Щоправда, з обов’язковою умовою, яку визначили організатори: наявністю на сувенірі бренду міста.

Свої креативні роботи на конкурс представили сім майстрів, серед яких і обирали шляхом онлайн-голосування найкращу. Найбільшу кількість голосів набрала Шутяк Яна, яка представила сувенір у вигляді  свічки із зображенням фортеці. Вона і перемогла. Другу сходинку згідно голосування посіла Гриневич Ольга, змайструвавши повітряну кулю. Третє місце посів сувенірний етюд Вадима Куріловського.
Кожного з учасників нагородили дипломами, а переможців – подарунками.