(Українська) Кам’янець-Подільський готується до відкриття ювілейного туристичного сезону 2018 року

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Квітка на камені, «острів скарбів» знову широко відкриває усі ворота для туристів. Гостинні кам’янчани 21 квітня оголошують  про відкриття туристичного сезону.
Традиція проводити відкриття туристичного сезону у вигляді повномасштабного фестивального заходу зародилася в Кам’янці-Подільському у 2009 році і цьогоріч є ювілейною подією. За 10 років місто приготувало для туристів такі туристичні продукти, як «Фестивальний календар», «Кам’янець – місто закоханих», «Кам’янець крізь віки», «Кам’янець ретро», «Кам’янець активний».
За 10 років організатори переконалися: все, що пропонує місто для туриста, є магією, яка притягує тисячі гостей. Тому в 2018 році туристичний сезон пройде зі слоганом «Кам’янець магічний». Магія історії, магія творчості, магія креативних рішень будуть в основі ювілейного відкриття туристичного сезону-2018.
Воно має підсумувати досягнення галузі за 10 років та, разом із тим, стати маркетинговим кроком для просування міста як на внутрішньому, так і зовнішньому туристичному ринках.
Цьогоріч Кам’янець-Подільський запрошує туроператорів, блогерів, журналістів, туристів та й самих містян зануритися у магію Старого міста.
21 квітня на вулицях і площах «острова скарбів» оживуть легенди про давнє місто на камені. Мандруючи Старим містом, ви зустрінете оленя, який привів братів Коріатовичів на скелястий берег Смотрича, переконаєтеся в магічності Арки бажань, скуштуєте першу каву в Україні, почуєте чудодійну скрипку та зачаруєтеся красою юної Ауринії. А найголовніше – перед вами розкриється таємниця усіх скарбів міста. Легенди оживуть тільки на відкриття сезону, а далі про них знову і знову переповідатимуть очевидці.
Кам’янець-Подільський – місто, на території якого було поселення ще давніх трипільців. Сьогодні в його пам’ятках історії і архітектури, звичаях, традиціях можна побачити сліди, які залишилися від римлян і давніх предків слов’ян, від литовців, поляків, турків і вірмен. А на відкриття туристичного сезону архітектурні пам’ятки доповнять гості із минулого. Сотні людей в історичних костюмах прогулюватимуться містом, створюючи атмосферу міста, що зачаровує. Кульмінаційною подією історичного флешмобу стане спільно виконаний танець на головній площі Старого міста. Саме це дійство може стати новим рекордом України!
У програмі відкриття туристичного сезону організаторами заплановано проведення туристичного форуму, на якому відбудеться презентація нових туристичних продуктів Кам’янця-Подільського: («Кам’янець-Подільський: дитячий туризм» та перший гастрономічний маршрут «Смачна карта Кам’янця-Подільського») і туристичних об’єктів та послуг.
Для кращої поінформованості та зручності туристів в місті розпочне роботу сенсорний туристичний кіоск.
Майданчиком для старту дитячого туризму організатори обрали пам’ятку архітектури ХVIIІ ст. – Порохові склади, об’єкт, який вперше починає використовуватися для туристичних івентів з 2018 року. Саме тут наймолодші гості Кам’янця-Подільського стануть учасниками захоплюючих квестів, майстер-класів, ігор та вечірніх магічних історій.
Гастрономічний маршрут «Смачна карта Кам’янця-Подільського» презентуватиметься для учасників прес-туру та фам-тріпу в концептуальних закладах харчування міста через дегустацію їх фірмових страв.
Під час офіційного відкриття туристичного сезону розпочнуть працювати нові туристичні локації: «Консервація археологічних решток першої кам’янецької бруківки 1760 х років» на площі Польський ринок, українсько-литовська експозиція «Народи, об’єднанні історією: Коріатовичі на Поділлі» в пристінному корпусі Старого замку та виставка до 100-річчя Української революції 1917-1921 років «Пам’ятними місцями останньої столиці» у конференц-залі Національного історико-архітектурного заповідника «Кам’янець».
Вперше на відкритті туристичного сезону любителі екстриму та активного відпочинку випробують маршрут  «МТ-туру».
Не обійдеться в день відкриття туристичного сезону без сюрпризів, новинок і нових рекордів!Організаторами заходу виступають Кам’янець-Подільська міська рада спільно із   Кам’янець-Подільським державним історичним музеєм, Національним історико-архітектурним заповідником «Кам’янець»,  ГО «Гільдія екскурсоводів», надавачами послуг активного відпочинку та організаторами дитячого туризму, готельєрами та ресторатораторами Кам’янця-Подільського,  Міським будинком культури, ЗНЗ, ВНЗ міста.Джерело