(Українська) У Дунаївцях повертають до життя атракціон із 30-річною історією

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

У Дунаївцях 28 серпня відбувся тестовий запуск «Колеса огляду». Мешканці Дунаєвецької об’єднаної громади  та  містяни раділи цій події, адже після майже дев’яти років простою ожив актракціон  із 30-річною історією.  

Та ось восьмого вересня  механізм запрацював знову. Цього разу огляд колеса відбувся під пильним оком фахівців із ДП «Подільський експертно-технічний центр» Держпраці.

Як зауважив у своєму коментарі начальник експертного відділу центру Євген Капцевич, поки що потрібен час, щоб зробити ґрунтовне фахове заключення по об’єкту, проте вже можна сказати із максимальною впевненістю, що роки простою атракціона практично ніяк не позначилися на корозії та товщині металу, а також на інших важливих показниках його безпечного функціонування.

Кілька годин хмельницькі експерти разом  із комунальниками із «ЖЕО» Дунаєвецької міської ради поступово завантажували оглядове колесо мішками.

Один «псевдопасажир», себто мішок із піском вагою 80 кг, займав чільне місце в кожній із двадцяти кабінок після кожного кола руху. Завантаження атракціону завершили на максимальному заповненні посадкових місць із загальною вагою 6400 кг.

Під час руху колесо постійно зупиняли, перевіряючи роботу тормозних колонок та шарнірів, здійснювали електровиміри ізоляції та приладів.

Результатом залишилися задоволені. І хоч до офіційного заключення та дозволу на функціонування ще далеко, проте час, коли атракціон «Оглядове колесо» запрацює офіційно, вже не за горами. Кілька таких косметичних штрихів, як поновлення фарби та підмостку, облаштування підходів та лав для очікування, – і одна із головних окрас парку відпочинку знову привертатиме увагу мешканців та гостей Дунаєвець.

Джерело