(Українська) У Хмельницькому презентували виставку робіт «сонячної» художниці Неллі Павлової

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

У Хмельницькому обласному художньому музеї  5 жовтня відбулась презентація нової виставки місцевої художниці Неллі Павлової.
Цього разу це живопис під  назвою «На перехресті сонячних доріг». Всього на виставці представлено двадцять дві роботи, які були написані за останні два роки. Як зізналась сама авторка, майже усі картини вона закінчувала вже у 2017 році.
«Виставка має назву «На перехресті сонячних доріг», що є цитатою із пісні «Перехрестя» відомого пітерського гурту. Ця пісня є досить цікавою. Незважаючи на свою «сонячну» назву, вона – дуже філософська, змушує задуматись на різні теми.  Виставка здебільшого складається із натюрмортів,
але є й декілька пейзажів. Якщо натюрморти – то це квіти та фрукти. Вони ж такі ніжні та швидко псуються, а ми про це ніколи й не замислюємось. Тому я й обрала цю тематику та саму стилізацію, у якій виконані картини. Взагалі, я вже майже десять років творю у стилі  ДеГраЖ (декоративно-графічний живопис), який вигадали художники із Харкова. Роботи дійсно стилізовані,  трохи графічні, мають контур, площинне рішення. Проте раніше я працювала зовсім над іншими роботами. Було більше етніки, української тематики. А от тема натюрморту – це щось нове. Але мені здається, що у натюрмортах мені вдалось передати саме те, що я хотіла та планувала», – розповіла Неллі Павлова.
Багато людей завітали, аби привітати художницю. Хмельницький музикант Леонід Мазур виконав декілька авторських пісень, присвятивши їх виставці та, безпосередньо, авторці картин. Подруга Неллі Павлової та просто талановита поетеса Марія Лисайчук прочитала вірш, який написала саме для художниці.
Загалом, відкриття виставки відбулось у теплій та комфортній атмосфері. А самі картини й справді наче випромінюють сонячне світло, насичують енергією. Кожна із робіт – особлива, по-своєму прекрасна та відмінно передає власний стиль та настрій. Неймовірні відчуття вирують усередині, коли потрапляєш у залу із картинами, вони справді заспокоюють та, хай ненадовго,  переносять в інший вимір.  Тим паче, коли за вікном панує не менш прекрасна та яскрава осінь!
Що ж, усі бажаючі зможуть потрапити на цей різнобарвний острівець мистецтва та живопису. Виставка тільки розпочалась, триватиме вона ще тиждень, до 14-ого жовтня, в обласному художньому музеї.

Забавська Ірина