(Українська) У Хмельницькому відкрилася виставка світлин котів і собак у незвичному форматі

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

У Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва відкрилася чергова експозиція. Фотохудожник-хмельничанин Сергій Іванов представив 45 світлин, на кожній з яких, здебільшого, собаки. І парочка котів. Проте – не таких, до яких ми звикли. Вони позують, посміхаються, завмирають у чудернацьких позах. У кожного з них, і це видно на фото, свій характер та свій настрій. На думку автора, саме так виглядають тварини тоді, коли господарі їх не бачать.

Ідею для створення саме такої експозиції Сергію Іванову подала собака його друга – Меггі.

«Я завжди спостерігав за нею. Вона дуже любить мене облизувати, коли я приходжу в гості. Я весь мокрий після цього, але щасливий, що вона є, – поділився фотомитець. – І якось запропонував зробити з нею фотосесію. Коли ми почали фотографувати, я зрозумів, що вона не може повністю розкритися, і тоді їй довелося допомогти».

За словами Сергія Іванова, він вирішив зробити виставку незвичайною, тобто показати не просто собачок в якомусь гарному антуражі, а продемонструвати, що вони можуть зробити такого, чого зазвичай не бачать люди.

«Підготовка тривала декілька тижнів. Весь процес від зйомки до закінчення – близько півроку, – розповів автор. – Головна складність полягала, по-перше, в тому, щоб зібрати цікавих тварин. По-друге, тварини – вони як люди, кожна має свій характер, своє бажання працювати і не працювати. Тому  є тварини, які не потрапили на цю виставку тому, що не змогли себе проявити таким чином».

Всього Сергій Іванов відзняв понад два десятки «героїв». Проте на виставці їх набагато менше, адже обрали для експозиції найкращих та найцікавіших.

«У всьому світі дуже мало  показано тварин у якомусь незвичному форматі. Як сказав мій знайомий, це якийсь новий напрямок. Бо зазвичай те, як знімають тварин, виглядає надто банально та просто для мене, як для художника», – відзначив Сергій Іванов.

Хмельницький – перше місто, яке побачило цю виставку, оскільки сам Сергій – хмельничанин.

«Для мене було великою честю почати саме звідси подорож виставки містами України. Далі буде багато міст, і, до речі, вже є пропозиція привезти експозицію до Америки», – поділився планами Сергій Іванов.

 

На відкритті виставки фотохудожник влаштував невеликий воркшоп – розповів про цікаві тонкощі, які потрібно знати, коли фотографуєш тварин.

Довідка: Іванов Сергiй Михайлович народився 23 березня 1973 року в місті Хмельницькому.

З 2005 року – член НСФХУ.

Після закінчення школи навчався у Хмельницькому професiйно-технiчному училищi, отримав спеціальність художник – оформлювач – вітражист. У 1991 – 1992 роках працював художником-оформлювачем у Хмельницькому парку культури та відпочинку. З 1994 року працював у Хмельницькій обласній державній телерадіокомпанії. Спочатку – художником-графіком, потім телеоператором, режисером, завідуючим художньо-виробничою групою ТВО «Поділлятелефільм». Заочно навчався на факультеті кіно- та телемистецтва Київського міжнародного університету. З 2005 року працював оператором на телеканалах «Студiя 1+1», СТБ, «24 канал».

Переможець і лауреат понад 20 міжнародних і всеукраїнських фестивалів. Також паралельно опановував мистецтво весiльної фотографiї. На цей час провів понад 100 майстер-класiв з весільної та художньої фотографії. Визнаний на багатьох фотопорталах серед професіоналів як майстер весільної артфотографії. Працював у понад 30 країнах свiту.

Джерело: podillyanews.com