(Українська) У Кам’янці-Подільському зберуться відомі скульптори на фестиваль «Поділля Woodcraft»

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

У рамках нового фестивалю «Поділля Woodcraft», що проходитиме у Кам’янці-Подільському 7-17 серпня, на території житлового комплексу «Нова Будова» буде сформовано мініатюрний парк скульптур, який зможе поповнити скарбничку об’єктів культурного туризму міста.
Адже фест передбачає відродження образів майстрів ремісничих цехів, що діяли в Кам’янці. Кожен зі скульпторів-учасників обере та відтворить у дереві висотою 2,5 метри образи годинникарів, гончарів, каменярів, лучників, стельмахів, ткачів чи представників інших професій, що відповідають історичним даним.
До участі запрошені відомі в Україні та за її межами скульптори. Формат заходу передбачає speed carving – швидку різьбу. 12 серпня протягом 2-3 годин майстри вирізатимуть роботи меншого розміру (до одного метра), що стане справжнім видовищем для відвідувачів фесту. Кожна дерев’яна фігура стане окремим лотом аукціону, кошти з якого будуть направлені на благодійність.
Також у програмі заходу – мистецькі майстер-класи з ковальства і кераміки, до яких будуть залучені всі бажаючі гості фестивалю, повідомляють на сайті міської ради.