Хмельницький “Гуфі-центр” відзначив день народження

Хмельницькому “Гуфі-центру” виповнився рік. У навчальному центрі правильного поводження з відходами влаштували святковий тур для всіх охочих, квест-екскурсію з подарунками для дітей та вікторину з призами.

У день народження центру, 29 вересня, відвідувачі подивились фільм про історію сміття, пограли з інтерактивними експонатами та навчились, як правильно поводитись із відходами. Також у приміщенні встановили новий експонат – “Дружній до довкілля будинок Гуфі” з фігуркою “Гуфі” та кількома поверхами з написами-рекомендаціями щодо того, як стати більш енергоефективним та зберігати природні ресурси.

1 жовтня гіди провели квест-екскурсію для дітей. Відвідувачі отримали приємні враження та подарунки від Гуфі. Також до річниці організували цікаву вікторину на сторінках Гуфі-центру у соцмережах із запитаннями та призами за правильні відповіді.

Працівники навчального центру розповіли, що за рік роботи його відвідало понад 7 тисяч людей. Причому це були не лише хмельничани, а й тимчасово переміщені особи та мешканці інших українських міст та країн.

“Цей рік був надзвичайно цікавий, насичений, сповнений емоцій. За цей рік “Гуфі-центр” відвідало 7393 відвідувачі! Гіди провели 544 тури для дітей зі шкіл та дошкільних закладів міста та Хмельницької територіальної громади, педагогів, комунальних підприємств, ВПО, іноземних гостей, а також для усіх бажаючих. Крім турів, вони організовували розіграші, квести, онлайн-уроки, марафон, майстер-класи, перегляди мультиків та фільмів на екологічну тематику та арттерапевтичні заходи”, – пишуть на сторінці “Гуфі-центру” в соцмережах.

Детальніше дивіться у сюжеті МТРК “Місто” 

До речі, нещодавно приміщення центру прикрасила 4-х метрова інсталяція з вторинної сировини під назвою “Метаморфози”. Її створили талановиті художниця Оксана Мазур та ювелір Максим Франко. Кожен бачить і трактує інсталяцію по-своєму. Спершу помічаєш лише окремі деталі, а потім, вдумливо споглядаючи роботу, бачиш, як вони поєднуються у цілісну картину.