На Хмельниччині можна заночувати у справжньому замку (ФОТО)

У кожного охочого можливість пожити у справжньому замку. Мова йде про садибу Сцибор-Махроцького у селі Отрокiв, Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. Будівлю збудували на основі Остроковського замку XII-XIV століть, від якого залишилися фрагменти стін і вежа.

Своєю появою замок завдячує польському поміщику Ігнатію Сцибор-Мархоцькому, що володів містечком Миньківці й прилеглими селищами у XIII ст. Території, серед яких був й Отроків, новий власник оголосив вільними від росії й Польщі, і звів там чотири резиденції, — по одній на кожну пору року.

Нову садибу, зведену на руїнах, оздобили у середньовічному стилі, додавши до ансамблю тріумфальну арку, форум, й дендропарк із неглибокими печерами, скульптурами й колонами. У палаці розташовувалась багата бібліотека, яка містила цінні колекції стародруків, рукописів, й документів. Ще там були численні колекції польських монет, й галерея портретів шляхетського роду Королівства Польського, Стадницьких.

На жаль, у XIX й XX століттях Отроківський палац зазнав перебудов. За радянської влади совєти переобладнали замок на школу, ще й використовували його як господарський склад.

Сьогодні садиба знаходиться в приватній власності. На її території функціонує атмосферний готель на кілька номерів, що мебльовані під старовину: із дерев’яною підлогою й стелею, дверима з кованими ручками й кам’яними стінами, пише Dovkola.media.

Гуляючи територією замку, що розкинувся на високому пагорбі в оточенні дерев, можна помилуватися мальовничим краєвидом, який відкривається на долину. Садиба Сцибор-Мархоцького знаходиться дорогою на Бакоту.

Є можливість забронювати одну з шести кімнат у замку, йдеться на сайті booking.com. За відгуками гостей, господар замку завше приймає гостей із особливою гостинністю. А ще на території замку можна відвідати фестиваль лазерних шоу й почути різноманітні концерти.

За матеріалом Поділля News