(Українська) На Хмельниччині можна заночувати у справжньому замку (ФОТО)

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

У кожного охочого можливість пожити у справжньому замку. Мова йде про садибу Сцибор-Махроцького у селі Отрокiв, Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. Будівлю збудували на основі Остроковського замку XII-XIV століть, від якого залишилися фрагменти стін і вежа.

Своєю появою замок завдячує польському поміщику Ігнатію Сцибор-Мархоцькому, що володів містечком Миньківці й прилеглими селищами у XIII ст. Території, серед яких був й Отроків, новий власник оголосив вільними від росії й Польщі, і звів там чотири резиденції, — по одній на кожну пору року.

Нову садибу, зведену на руїнах, оздобили у середньовічному стилі, додавши до ансамблю тріумфальну арку, форум, й дендропарк із неглибокими печерами, скульптурами й колонами. У палаці розташовувалась багата бібліотека, яка містила цінні колекції стародруків, рукописів, й документів. Ще там були численні колекції польських монет, й галерея портретів шляхетського роду Королівства Польського, Стадницьких.

На жаль, у XIX й XX століттях Отроківський палац зазнав перебудов. За радянської влади совєти переобладнали замок на школу, ще й використовували його як господарський склад.

Сьогодні садиба знаходиться в приватній власності. На її території функціонує атмосферний готель на кілька номерів, що мебльовані під старовину: із дерев’яною підлогою й стелею, дверима з кованими ручками й кам’яними стінами, пише Dovkola.media.

Гуляючи територією замку, що розкинувся на високому пагорбі в оточенні дерев, можна помилуватися мальовничим краєвидом, який відкривається на долину. Садиба Сцибор-Мархоцького знаходиться дорогою на Бакоту.

Є можливість забронювати одну з шести кімнат у замку, йдеться на сайті booking.com. За відгуками гостей, господар замку завше приймає гостей із особливою гостинністю. А ще на території замку можна відвідати фестиваль лазерних шоу й почути різноманітні концерти.

За матеріалом Поділля News