У Домі мандрівника на Кам’янеччині варять крафтовий гарбузовий ель

У селі Гораївка на Хмельниччині виготовляють крафтовий напій “Бакітський гарбузовий ель”. Його варять в казані за старовинним рецептом.

Власник садиби “Дім мандрівника” Сергій Толстіхін запрошує усіх охочих на дегустацію та розповідає, що варять оригінальний продукт на вогні під час блекауту без жодних консервантів. Все, як робилося кілька століть тому.

“Друзі, хвилиночку уваги) Зустрічайте, довгоочікуване перше крафтове бакітське пиво “Bakota Pumpkin Ale” або українською “Бакітський гарбузовий ель”. Зварене в садибі Дім мандрівника, садиба на Бакоті, с. Гораївка на вогні в казані під час блекауту). Міцність 9%. Звісно, шо жодних концентратів, хімії і гемео. Все, як робилося пару століть тому) Гарбузовий ель у сучасному розумінні з’явився наприкінці 1980-х років. – першим комерційним зразком був America’s Original Pumpkin Beer від Buffalo Beer Brewery із Каліфорнії. Парадоксально, але він був зварений без гарбуза, а просто з використанням традиційної суміші для приготування гарбузових пирогів”, – йдеться в дописі Сергія Толстіхіна.

 

Також зазначається, що купити напій не можна, можна лиш випросити на дегустацію.

За інформацією Поділля Ньюз