У Городку відбувся благодійний ярмарок меду

Наближається професійне свято представників найсолодшої професії – 19 серпня в Україні відзначають День пасічника. До слова, кожна сьома тонна світового меду – українська. На пасіках країни сьогодні працює близько п’яти мільйонів бджолиних сімей і сотні бджолярів. Не виключення – подільські пасічники, які виготовляють продукт вічності – мед, адже він має один з найвищих показників дати зберігання серед харчових продуктів.

Другий рік поспіль всередині серпня на центральній площі м. Городок Хмельницького району організовують щорічний ярмарок меду. Перший відбувся минулого року. Цього разу напередодні Медового Спасу на заході проводився збір коштів на придбання автівки для військових.

Проведення ярмарку за участю пасічників Городоцької міської територіальної громади стало можливим за підтримки Городоцької міської ради, повідомляють у міський територіальній громаді. На відкритті заходу працювали музиканти міського будинку культури.

Городоччани та гості міста мали можливість придбати продукти бджільництва із рук самих пасічників. В асортименті були сувеніри ручної роботи, солодощі, наливки та навіть медовий квас. Також до доброї справи долучилися вихованці зразкового ансамблю сучасного танцю “Колібрі”, які продавали вироби, виконані власними руками. Частина коштів від реалізованої медової продукції буде передана на потреби ЗСУ.