У Хмельницькому відкрилась персональна виставка Нікіти Тітова

 

Важко сьогодні знайти українця, який би в соцмережах не репостив плакати «русский корабль…», «Радість», «Волонтери», «Воля», «ППО» та інші. Це крихітна частина творчості одного з провідних українських майстрів плакату – Нікіти Тітова, який боронить Україну в інформаційній війні. У Хмельницькому обласному художньому музеї (ХОХМ) відкрилась персональна виставка митця “ЩОДЕННЯ”.

Кожен з нас вже понад рік спостерігає твір білборди і сітілайти «4.5.0.» – три цифри, які із загрозою війни стали зрозумілі кожному. Тож Нікіта Тітов своїми творами увійшов до нашої свідомості до повномасштабного вторгнення і через спільні рефлексії перебуває в ній і сьогодні. Художник твердо переконаний, що мистецтво – повноправний учасник інформаційної війни, і тому промовляє з відвертістю справжнього громадянина кожним своїм плакатом: «Останні вісім років вкрай важко і насправді дуже дивно залишатися осторонь подій, які відбуваються в Україні і навколо неї. Кожна притомна людина має підтримувати свою країну та своє військо», – впевнений митець.

І він щоденно підтримує. Адже його твори з професійним лаконізмом стилю плаката висловлюють все те, що сповнює кожну українську душу. Завдяки його плідній роботі організовуються благодійні акції та потужні волонтерські збори задля допомоги нашим захисникам і захисницям із ЗСУ. Митець відверто розповідає про довгий й звивистий шлях самоідентифікації як у професійному, так й особистому плані. Сьогодні Нікіта Тітов твердо знає, що він – українець, який своєю творчістю разом із іншими незламними громадянами України пише нову історію держави.

Це перша виставка Нікіти Тітова у 2023 році й перша його виставка у Хмельницькому обласному художньому музеї. Вона присвячена річниці нашого щодення – новій історичній реальності, в якій ми прокинулись 24 лютого і в якій продовжуємо жити й боротись сьогодні.

Художник особисто завітав на презентацію. Відкривали ж виставку поетка Ірина Чабанова (Ірця Кошлата) та співачка Вікторія ZABAVKA під трансляцію кліпу, який ілюстрував митець. Ще один музичним презентом став акустичний концерт від рок гурту «Чумацький Шлях».

Виставка працюватиме до 2 квітня.

За інформацією ХОХМу.