У Хмельницькому відкрили музей історичної мініатюри (ФОТО, ВІДЕО)

Хмельничанин Юрій Гаркавенко – майстер спорту України міжнародного класу з судномоделізму. Саме за його ініціативи у Хмельницькому відкрили музей історичної мініатюри. Там представлені власні роботи Юрія та вироби його вихованців. Це моделі повітряних та морських суден, військова техніка та автомобілі різних епох.

За словами Юрія Гаркавенка, тут фактично виставлені всі моделі різних періодів від початку І століття до сьогоднішніх днів. Тут і бронетехніка, і галери, і підводні човни, і літаки, в тому числі – легендарна “Мрія”.

Всього в музеї понад 300 експонатів історичної мініатюри. Їх виготовляють з дерева, пластику та паперу. Майже половина представлених робіт перемагала на всеукраїнських та міжнародних змаганнях з судномодельного спорту.

Україна на таких змаганнях найкраща. Ми привозимо найбільшу кількість медалей. Ця модель брала участь у чемпіонаті світу в Хорватії і завоювала там срібну медаль, – пишається ініціатор виставки.

 

Відкрили музей 1 лютого у виставковій залі обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Для всіх охочих там вже почали проводити екскурсії.

Методистка центру Ганна Колодніцька розповідає, що вже за перший день музей справив справжній фурор. Було дуже багато відвідувачів, серед яких багато дітей, яким дуже сподобалась ця виставка.

Є діти, що пробігають. Є такі, що розглядають кожен корабель. Їм цікаво, з чого він складається. Чи це вітрильник, чи авіаносець. Дуже полюбляють авіаносці, бо це великі кораблі, і на ньому ще є літачки, – каже Ганна Колодніцька.

 

Планується, що музей увійде до туристичного маршруту Хмельницького та стане його візитівкою.

За словами директора обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Михайла Маринюка, одною з важливих ідей цієї виставки була популяризація науково-технічних видів гурткової роботи, видів спорту між дітьми, учнівською молоддю, дітьми ВПО, дітьми з особливими освітніми потребами.

Експозицію планують поповнювати новими виробами Юрія Гаркавенка та його вихованців.

Детальніше у сюжеті МТРК “Місто”

За інформацією Поділля News