У Хмельницькому відкрили виставку “Українська Революція”

Невдовзі День вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували своє прагнення до свободи. З метою увічнення відваги громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини та європейське майбутнє України, у музеї-студії фотомистецтва відкрилася виставка “Українська Революція”. В експозиції представлено 65 світлин п’яти авторів, які нагадують про події часів Революції Гідності.

Михайло – учасник Революції Гідності. Нині чоловік пригадує ті події.

“9 років пройшло, і воно забувається при тому всьому. Забувається. Зараз нові події, війна набагато жорстокіша. Хоча тут люди воєнні та навчені захищають, а там були від дітей до пенсіонерів без зброї. Це важче було. Вони прекрасно розуміли, що в будь-який час можуть загинути. У нас класний народ. У нас є держава, в яку треба вірити, і в нас буде все добре”, – розповідає Михайло.

 

Автори робіт про подвиг українського народу під час Революції Гідності – Сергій Зисько, Мстислав Чернов, Сергій Бусленко, Юрій Гармаш та Олександр Тимошенко.

“Виставка дуже зворушлива, трагічна для України та для нас. Ми багато чого можемо згадати. Хочеться, щоб кожен прийшов і подивився, тому що вона заслуговує уваги нашої, пом’янути цих хлопців, які там загинули. Враження сумне, однак водночас воно піднімає наш дух, і хочеться ще більше допомагати нашим хлопцям і вірити, що Україна, дійсно, переможе”, – ділиться враженнями від виставки хмельничанка Анжела Поцелуйко.

 

За словами організаторів, виставку відкрили задля того, аби вшанувати учасників Революції Гідності та увіковічити Героїв Небесної Сотні.

На думку директора Хмельницького музею-студії фотомистецтва Віталія Савіна, люди потихеньку почали забувати той подвиг українського народу, який проявили люди, так відстоюючи свою європейську позицію, свою гідність.

“Ми маємо в майбутньому пронести через покоління та пам’ятати події тієї революції, тих людей, які поклали своє життя за наше майбутнє”, – наголошує він.

 

Переглянути світлини можна до 9 березня.

Детальніше у сюжеті МТРК “Місто”