(Українська) У Хмельницькому відкрили виставку “Українська Революція”

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Невдовзі День вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували своє прагнення до свободи. З метою увічнення відваги громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини та європейське майбутнє України, у музеї-студії фотомистецтва відкрилася виставка “Українська Революція”. В експозиції представлено 65 світлин п’яти авторів, які нагадують про події часів Революції Гідності.

Михайло – учасник Революції Гідності. Нині чоловік пригадує ті події.

“9 років пройшло, і воно забувається при тому всьому. Забувається. Зараз нові події, війна набагато жорстокіша. Хоча тут люди воєнні та навчені захищають, а там були від дітей до пенсіонерів без зброї. Це важче було. Вони прекрасно розуміли, що в будь-який час можуть загинути. У нас класний народ. У нас є держава, в яку треба вірити, і в нас буде все добре”, – розповідає Михайло.

 

Автори робіт про подвиг українського народу під час Революції Гідності – Сергій Зисько, Мстислав Чернов, Сергій Бусленко, Юрій Гармаш та Олександр Тимошенко.

“Виставка дуже зворушлива, трагічна для України та для нас. Ми багато чого можемо згадати. Хочеться, щоб кожен прийшов і подивився, тому що вона заслуговує уваги нашої, пом’янути цих хлопців, які там загинули. Враження сумне, однак водночас воно піднімає наш дух, і хочеться ще більше допомагати нашим хлопцям і вірити, що Україна, дійсно, переможе”, – ділиться враженнями від виставки хмельничанка Анжела Поцелуйко.

 

За словами організаторів, виставку відкрили задля того, аби вшанувати учасників Революції Гідності та увіковічити Героїв Небесної Сотні.

На думку директора Хмельницького музею-студії фотомистецтва Віталія Савіна, люди потихеньку почали забувати той подвиг українського народу, який проявили люди, так відстоюючи свою європейську позицію, свою гідність.

“Ми маємо в майбутньому пронести через покоління та пам’ятати події тієї революції, тих людей, які поклали своє життя за наше майбутнє”, – наголошує він.

 

Переглянути світлини можна до 9 березня.

Детальніше у сюжеті МТРК “Місто”