У селі на Хмельниччині троє митців спільно створили мурал (ФОТО)

За словами Андрія Горбаля, стінопис був створений на основі атмосфери, переживань, часопроведення на резиденції Бакота Хаб. Тут зображені Подільські Товтри, Дністер, каньйон, вода Дністра, елементи природи.

Зірка створила графічний розпис – риб, це була відсилка до бакотської природи, до Дністра, ми з Андрієм це доповнили абстрагованими формами – геометричними, етнографічними, задали рух та на різних досвідах своїми художніми практиками створили такий мурал, – каже митець.

Зірка ж описує цю роботу так: “Збирати квіття на воді і дарувати”. Саме цей вираз вона взяла із поезії одного автора. Він описує ніжність інтимності моменту. Так, ніби ходіння по воді.

Перебування на Бакоті — це сакральний стан, його важко описати. Тож у колаборації ми вирішили показати власні відчуття через асоціації. Щоб відобразити цей стан як від кожного окремо, так і разом, він складається у загальну картину.

Одним із результатів резиденції стала наша співпраця — трьох митців, кожен з яких розвиває свій унікальний досвід в мистецькій практиці. Обʼєднавши погляди, ми намагалися створити панно, яке відображає стан внутрішнього світу значно ширше, ніж якби працювали поодинці, – йдеться в описі.