У Шепетівці презентували виставку «Святині України – Руси»

15 лютого у виставковій залі обласного літературно-меморіального музею М. Островського презентовано виставку живопису «Святині України – Руси» заслуженого художника України Леоніда Гопанчука (29.03.1955 – 05.09.2013). Відкрила виставку вдова художника, Струк Неоніла Олексіївна, яка є куратором даного проекту.
Пані Неоніла розповіла про життєвий і творчий шлях художника, його захоплення та невтомну, сповнену пошуку натуру.Мистецький проект «Святині України – Руси» спрямований на повернення до рідних витоків, до святинь української землі, які є осередками духу нації. В рамках даного проекту художник провів чисельні експедиції, пленери, культурологічні дослідження та спробував поєднати серію офортів Т. Г. Шевченка «Мальовнича Україна» зі своїми роботами.

Усі присутні мали змогу не лише познайомитися з творчим доробком Леоніда Гопанчука, але й переглянути відеосюжет, де художник розповідає про себе, та отримати каталог його робіт у подарунок. Виставка буде експонуватись до 12 березня 2017 року.

Джерело: сайт Шепетівки