Чим хмельничани зможуть поласувати на фестивалі «Проскурівські смаколики»

В суботу 14 жовтня в сквері ім. Т.Шевченка відбудеться традиційний фестиваль вуличної їжі «Проскурівські смаколики». Цього разу темою стане подільське весілля. Тому в рамках фестивалю відбудеться конкурс коровайниць із різних куточків нашої області, а всі бажаючі зможуть покуштувати справжні подільські короваї. Крім цього, ресторани міста приготували для гостей різноманітні смаколики. Початок дійства – об 11.00!

Ресторан «Фамілія»: фарширована риба

Постійний учасник фестивалю  «Проскурівські смаколики» – ресторан сімейного типу «Фамілія».  У закладі відвідувачам пропонують страви італійської та японської кухні. Для дітей – спеціальне меню.

Для фестивалю вуличної їжі кухарі  «Фамілії» приготують м’ясні страви на мангалі – стейк з яловичини, антрекот зі свинини та філе індика. Можна буде скуштувати і традиційну подільську весільну страву – фаршировану рибу. А ще – солодкі десерти, гарячий вітамінний чай і мандариновий глінтвейн.

Ціна: від 15 до 65 грн за порцію.

Містер Ло: качка по-пекінськи

Кафе авторської китайської кухні «Містер Ло» порівняно недавно відчинив свої двері для відвідувачів, але вже завоював серця тих, хто полюбляє китайські страви. Кухарі закладу добре знають свою справу і дотримуються у приготуванні їжі національних традицій, використовують приправи, привезені з Китаю. Хоча, аби догодити  українцям, доводиться трохи  «пом’якшувати» рецепти, адже китайські страви досить гострі.

У фестивалі «Проскурівські смаколики» «Містер Ло» братиме участь вперше. Кухарі сподіваються здивувати хмельничан і гостей міста розмаїттям смаків. Для частування на фестивалі готуватимуть куряче філе у кисло-солодкому соусі,  кальмари у класичному китайському стилі. Як весільні  страви презентують  славнозвісну качку по-пекінськи та сир тофу власного виробництва.

Ціна: до 80 грн за порцію.

Качка по-пекінськи – 480 грн.

Міська пекарня сирників та штруделів «Львівські пляцки»: струдлі солоні та солодкі

«Львівські пляцки» – місце, де можна поласувати випічкою за давніми австрійськими рецептами, які осучаснили і до яких додали українських смаків. Струделі  у «Львівських пляцках» вражають різноманіттям начинок, які, до речі, змінюються в залежності від сезону. Смачні сирники і кондитерські вироби теж нікого не залишають байдужими.

У цьогорічному весняному фестивалі вуличної їжі «Проскурівські смаколики» заклад вже брав участь. На осінній фестиваль кухарі «Львівських пляцків» напечуть  штруделів. Це й буде їхньою стравою до весільного столу. Штруделі варто скуштувати і запити фірмовою наливочкою.

Ласунів пригощатимуть кондитерськими виробами.

Ціна: штрудель – 26 грн за 100 г

Ресторан “Apriori Gastro Love“: духмяний хліб і м’ясо 

Ресторан “Apriori Gastro Love” – заклад для поціновувачів італійської та французької кухні. Смачна, вишукана  їжа – це те, що робить відвідування ресторану приємною подією.

Участь у фестивалі вуличної їжі ресторан  “Apriori Gastro Love” братиме вперше. Гості фестивалю можуть скуштувати смачний духмяний хліб з власної пекарні закладу. Такий хліб вартий того, аби назвати його весільним. А ще буде піта, сандвічі, м’ясо.

Середня ціна за порцію – від 30 до 60 гривень.

Ресторан-паб «Union Jack»: філе індички на грилі з горіхами

Формат англійського ресторану-пабу підтримується особливою кухнею. Крім основних страв, салатів, у пабі пропонують смажені ковбаски та закуски до розливного пива, асортимент якого дуже багатий – аж цілих 19 видів.

На фестивалі «Проскурівські смаколики» паб не вперше частує гостей. Цього разу приготують філе індички на грилі, яке подадуть з карамелізованими горіхами та домашнім сиром усього за 55 грн за порцію.

Саме цю страву кухарі пабу «Union Jack» назвали весільною.

Ціна на інші смаколики – 40-50 грн.

Кав’ярня-кондитерська «Крендель»: п’ятиповерховий торт

У кав’ярні-кондитерській «Крендель» очі розбігаються від розмаїття смачних солодощів. До чаю, до кави, на кожен день і на свято – таке, як фестиваль вуличної їжі «Проскурівські смаколики». Усі кондитерські вироби – тільки з натуральних продуктів.

«Крендель» участь у фестивалі вуличної їжі бере вдруге, тому знає, чим пригощати гостей заходу. Приготують тістечка, тарти і тарталетки.

Родзинка від «Кренделя» – торт. Справжній витвір кондитерського мистецтва матиме п’ять ярусів, кожен з якого матиме свій смак. Такий торт точно можна вважати весільним! А до торту – гарячі ягідні чаї та два види глінтвейну: з білого та червоного вина.

Далі буде…