(Українська) Чим хмельничани зможуть поласувати на фестивалі «Проскурівські смаколики»
В суботу 14 жовтня в сквері ім. Т.Шевченка відбудеться традиційний фестиваль вуличної їжі «Проскурівські смаколики». Цього разу темою стане подільське весілля. Тому в рамках фестивалю відбудеться конкурс коровайниць із різних куточків нашої області, а всі бажаючі зможуть покуштувати справжні подільські короваї. Крім цього, ресторани міста приготували для гостей різноманітні смаколики. Початок дійства – об 11.00!
Ресторан «Фамілія»: фарширована риба
Постійний учасник фестивалю «Проскурівські смаколики» – ресторан сімейного типу «Фамілія». У закладі відвідувачам пропонують страви італійської та японської кухні. Для дітей – спеціальне меню.
Для фестивалю вуличної їжі кухарі «Фамілії» приготують м’ясні страви на мангалі – стейк з яловичини, антрекот зі свинини та філе індика. Можна буде скуштувати і традиційну подільську весільну страву – фаршировану рибу. А ще – солодкі десерти, гарячий вітамінний чай і мандариновий глінтвейн.
Ціна: від 15 до 65 грн за порцію.
Містер Ло: качка по-пекінськи
Кафе авторської китайської кухні «Містер Ло» порівняно недавно відчинив свої двері для відвідувачів, але вже завоював серця тих, хто полюбляє китайські страви. Кухарі закладу добре знають свою справу і дотримуються у приготуванні їжі національних традицій, використовують приправи, привезені з Китаю. Хоча, аби догодити українцям, доводиться трохи «пом’якшувати» рецепти, адже китайські страви досить гострі.
У фестивалі «Проскурівські смаколики» «Містер Ло» братиме участь вперше. Кухарі сподіваються здивувати хмельничан і гостей міста розмаїттям смаків. Для частування на фестивалі готуватимуть куряче філе у кисло-солодкому соусі, кальмари у класичному китайському стилі. Як весільні страви презентують славнозвісну качку по-пекінськи та сир тофу власного виробництва.
Ціна: до 80 грн за порцію.
Качка по-пекінськи – 480 грн.
Міська пекарня сирників та штруделів «Львівські пляцки»: струдлі солоні та солодкі
«Львівські пляцки» – місце, де можна поласувати випічкою за давніми австрійськими рецептами, які осучаснили і до яких додали українських смаків. Струделі у «Львівських пляцках» вражають різноманіттям начинок, які, до речі, змінюються в залежності від сезону. Смачні сирники і кондитерські вироби теж нікого не залишають байдужими.
У цьогорічному весняному фестивалі вуличної їжі «Проскурівські смаколики» заклад вже брав участь. На осінній фестиваль кухарі «Львівських пляцків» напечуть штруделів. Це й буде їхньою стравою до весільного столу. Штруделі варто скуштувати і запити фірмовою наливочкою.
Ласунів пригощатимуть кондитерськими виробами.
Ціна: штрудель – 26 грн за 100 г
Ресторан “Apriori Gastro Love“: духмяний хліб і м’ясо
Ресторан “Apriori Gastro Love” – заклад для поціновувачів італійської та французької кухні. Смачна, вишукана їжа – це те, що робить відвідування ресторану приємною подією.
Участь у фестивалі вуличної їжі ресторан “Apriori Gastro Love” братиме вперше. Гості фестивалю можуть скуштувати смачний духмяний хліб з власної пекарні закладу. Такий хліб вартий того, аби назвати його весільним. А ще буде піта, сандвічі, м’ясо.
Середня ціна за порцію – від 30 до 60 гривень.
Ресторан-паб «Union Jack»: філе індички на грилі з горіхами
Формат англійського ресторану-пабу підтримується особливою кухнею. Крім основних страв, салатів, у пабі пропонують смажені ковбаски та закуски до розливного пива, асортимент якого дуже багатий – аж цілих 19 видів.
На фестивалі «Проскурівські смаколики» паб не вперше частує гостей. Цього разу приготують філе індички на грилі, яке подадуть з карамелізованими горіхами та домашнім сиром усього за 55 грн за порцію.
Саме цю страву кухарі пабу «Union Jack» назвали весільною.
Ціна на інші смаколики – 40-50 грн.
Кав’ярня-кондитерська «Крендель»: п’ятиповерховий торт
У кав’ярні-кондитерській «Крендель» очі розбігаються від розмаїття смачних солодощів. До чаю, до кави, на кожен день і на свято – таке, як фестиваль вуличної їжі «Проскурівські смаколики». Усі кондитерські вироби – тільки з натуральних продуктів.
«Крендель» участь у фестивалі вуличної їжі бере вдруге, тому знає, чим пригощати гостей заходу. Приготують тістечка, тарти і тарталетки.
Родзинка від «Кренделя» – торт. Справжній витвір кондитерського мистецтва матиме п’ять ярусів, кожен з якого матиме свій смак. Такий торт точно можна вважати весільним! А до торту – гарячі ягідні чаї та два види глінтвейну: з білого та червоного вина.