(Українська) Чим хмельничани зможуть поласувати на фестивалі «Проскурівські смаколики»

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

В суботу 14 жовтня в сквері ім. Т.Шевченка відбудеться традиційний фестиваль вуличної їжі «Проскурівські смаколики». Цього разу темою стане подільське весілля. Тому в рамках фестивалю відбудеться конкурс коровайниць із різних куточків нашої області, а всі бажаючі зможуть покуштувати справжні подільські короваї. Крім цього, ресторани міста приготували для гостей різноманітні смаколики. Початок дійства – об 11.00!

Ресторан «Фамілія»: фарширована риба

Постійний учасник фестивалю  «Проскурівські смаколики» – ресторан сімейного типу «Фамілія».  У закладі відвідувачам пропонують страви італійської та японської кухні. Для дітей – спеціальне меню.

Для фестивалю вуличної їжі кухарі  «Фамілії» приготують м’ясні страви на мангалі – стейк з яловичини, антрекот зі свинини та філе індика. Можна буде скуштувати і традиційну подільську весільну страву – фаршировану рибу. А ще – солодкі десерти, гарячий вітамінний чай і мандариновий глінтвейн.

Ціна: від 15 до 65 грн за порцію.

Містер Ло: качка по-пекінськи

Кафе авторської китайської кухні «Містер Ло» порівняно недавно відчинив свої двері для відвідувачів, але вже завоював серця тих, хто полюбляє китайські страви. Кухарі закладу добре знають свою справу і дотримуються у приготуванні їжі національних традицій, використовують приправи, привезені з Китаю. Хоча, аби догодити  українцям, доводиться трохи  «пом’якшувати» рецепти, адже китайські страви досить гострі.

У фестивалі «Проскурівські смаколики» «Містер Ло» братиме участь вперше. Кухарі сподіваються здивувати хмельничан і гостей міста розмаїттям смаків. Для частування на фестивалі готуватимуть куряче філе у кисло-солодкому соусі,  кальмари у класичному китайському стилі. Як весільні  страви презентують  славнозвісну качку по-пекінськи та сир тофу власного виробництва.

Ціна: до 80 грн за порцію.

Качка по-пекінськи – 480 грн.

Міська пекарня сирників та штруделів «Львівські пляцки»: струдлі солоні та солодкі

«Львівські пляцки» – місце, де можна поласувати випічкою за давніми австрійськими рецептами, які осучаснили і до яких додали українських смаків. Струделі  у «Львівських пляцках» вражають різноманіттям начинок, які, до речі, змінюються в залежності від сезону. Смачні сирники і кондитерські вироби теж нікого не залишають байдужими.

У цьогорічному весняному фестивалі вуличної їжі «Проскурівські смаколики» заклад вже брав участь. На осінній фестиваль кухарі «Львівських пляцків» напечуть  штруделів. Це й буде їхньою стравою до весільного столу. Штруделі варто скуштувати і запити фірмовою наливочкою.

Ласунів пригощатимуть кондитерськими виробами.

Ціна: штрудель – 26 грн за 100 г

Ресторан “Apriori Gastro Love“: духмяний хліб і м’ясо 

Ресторан “Apriori Gastro Love” – заклад для поціновувачів італійської та французької кухні. Смачна, вишукана  їжа – це те, що робить відвідування ресторану приємною подією.

Участь у фестивалі вуличної їжі ресторан  “Apriori Gastro Love” братиме вперше. Гості фестивалю можуть скуштувати смачний духмяний хліб з власної пекарні закладу. Такий хліб вартий того, аби назвати його весільним. А ще буде піта, сандвічі, м’ясо.

Середня ціна за порцію – від 30 до 60 гривень.

Ресторан-паб «Union Jack»: філе індички на грилі з горіхами

Формат англійського ресторану-пабу підтримується особливою кухнею. Крім основних страв, салатів, у пабі пропонують смажені ковбаски та закуски до розливного пива, асортимент якого дуже багатий – аж цілих 19 видів.

На фестивалі «Проскурівські смаколики» паб не вперше частує гостей. Цього разу приготують філе індички на грилі, яке подадуть з карамелізованими горіхами та домашнім сиром усього за 55 грн за порцію.

Саме цю страву кухарі пабу «Union Jack» назвали весільною.

Ціна на інші смаколики – 40-50 грн.

Кав’ярня-кондитерська «Крендель»: п’ятиповерховий торт

У кав’ярні-кондитерській «Крендель» очі розбігаються від розмаїття смачних солодощів. До чаю, до кави, на кожен день і на свято – таке, як фестиваль вуличної їжі «Проскурівські смаколики». Усі кондитерські вироби – тільки з натуральних продуктів.

«Крендель» участь у фестивалі вуличної їжі бере вдруге, тому знає, чим пригощати гостей заходу. Приготують тістечка, тарти і тарталетки.

Родзинка від «Кренделя» – торт. Справжній витвір кондитерського мистецтва матиме п’ять ярусів, кожен з якого матиме свій смак. Такий торт точно можна вважати весільним! А до торту – гарячі ягідні чаї та два види глінтвейну: з білого та червоного вина.

Далі буде…