Хмельницький – друге місто України, яке долучається до відзначення 300-річчя від дня народження Сковороди

Відзначення 300-річчя з дня народження відомого українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета, педагога Григорія Савича Сковороди обіцяє бути масштабним.

Так, минулоріч Верховна Рада України  ухвалила постанову «Про відзначення 300-річчя від дня народження Григорія Савича Сковороди» (№4084), що передбачає урочисте відзначення ювілею на державному рівні. Наразі організаційним комітетом проводиться підписання меморандумів про співпрацю з містами України. Київ та Хмельницький – стали першими містами, які готові до відзначення ювілейної дати.

Днями меморандум про святкування ювілею Сковороди підписали від імені Хмельницької міської ради мер Олександр Симчишин, від комітету “Сковрода–300” – його голова Олександр Доній.

“Місто має вже великий досвід та успіхи в ушануванні Григорія Сковороди, зокрема музей філософа, парк, пам’ятник тощо, тому разом із комітетом “Сковорода–300″ будуть проведені ще заходи, помітні не лише у Хмельницькому, а й у всій країні”, – наголосив Симчишин.

Наразі відомо, що у Києві проведуть понад 20 заходів, присвячених пам’яті й творчості Григорія Сковороди. Відбудуться ці заходи протягом  року. Зокрема, для вшанування пам’яті та популяризації творчості Сковороди у столиці планують встановити фонтан із пам’ятником видатному діячеві. Збудувати водограй на честь філосова планують і в Хмельницькому.

“Готуючись до славного ювілею – 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди, громадськість міста Хмельницького підтримала ініціативу Подільського товариства ім. Г.С. Сковороди щодо створення в нашому обласному центрі скульптурної композиції «Фонтан Григорія Сковороди» та запланували низку заходів з пошанування його пам’яті”, – сказано у повідомленні товариства.

Читайте також: Три виставки, які варто відвідати у Хмельницькому обласному художньому музеї