(Українська) Хмельницький – друге місто України, яке долучається до відзначення 300-річчя від дня народження Сковороди

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Відзначення 300-річчя з дня народження відомого українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета, педагога Григорія Савича Сковороди обіцяє бути масштабним.

Так, минулоріч Верховна Рада України  ухвалила постанову «Про відзначення 300-річчя від дня народження Григорія Савича Сковороди» (№4084), що передбачає урочисте відзначення ювілею на державному рівні. Наразі організаційним комітетом проводиться підписання меморандумів про співпрацю з містами України. Київ та Хмельницький – стали першими містами, які готові до відзначення ювілейної дати.

Днями меморандум про святкування ювілею Сковороди підписали від імені Хмельницької міської ради мер Олександр Симчишин, від комітету “Сковрода–300” – його голова Олександр Доній.

“Місто має вже великий досвід та успіхи в ушануванні Григорія Сковороди, зокрема музей філософа, парк, пам’ятник тощо, тому разом із комітетом “Сковорода–300″ будуть проведені ще заходи, помітні не лише у Хмельницькому, а й у всій країні”, – наголосив Симчишин.

Наразі відомо, що у Києві проведуть понад 20 заходів, присвячених пам’яті й творчості Григорія Сковороди. Відбудуться ці заходи протягом  року. Зокрема, для вшанування пам’яті та популяризації творчості Сковороди у столиці планують встановити фонтан із пам’ятником видатному діячеві. Збудувати водограй на честь філосова планують і в Хмельницькому.

“Готуючись до славного ювілею – 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди, громадськість міста Хмельницького підтримала ініціативу Подільського товариства ім. Г.С. Сковороди щодо створення в нашому обласному центрі скульптурної композиції «Фонтан Григорія Сковороди» та запланували низку заходів з пошанування його пам’яті”, – сказано у повідомленні товариства.

Читайте також: Три виставки, які варто відвідати у Хмельницькому обласному художньому музеї