Хмельницький вшановує полеглих Героїв України

На центральній пішохідній вулиці Хмельницького – Проскурівській, від перетину з вулицю Соборною до Володимирської, розмістили куби з портретами Героїв Небесної Сотні та Героїв російсько-української війни, з їхніми іменами та короткими біографіями.

Тут 38 кубів, на них понад півтори сотні портретів, над якими патріотично майорить синьо-жовтий державний прапор. Кожний з них віддав найцінніше, життя, за вільну та щасливу Україну. Така акція приурочена Дню Героїв Небесної Сотні.

За словами хмельничан, які встигли ознайомитися з інсталяцією на Проскурівській, вона вражає своєю потужністю та мало кого залишить байжужим.

Інсталяція на Проскурівській стала доповненням акції “Ангели пам’яті”, яка проходить у Хмельницькому вчетверте, в пам’ять про учасників Революції Гідності, які загинули під час розстрілу 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві. В Україні така акція відбувається 8 рік поспіль.

Цього дня біля пам’ятника Героям Небесної Сотні на розі вулиць Соборної та Героїв Майдану з’являються паперові ангели, зроблені руками юних та дорослих хмельничан.

Також у місті за допомогою прожекторів вночі на розі вулиць Соборної та Героїв Майдану створили неймовірне видовище біля пам’ятника Героям Небесної Сотні, спрямувавши в небо десяток світлових променів.