(Українська) Хмельницький вшановує полеглих Героїв України

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

На центральній пішохідній вулиці Хмельницького – Проскурівській, від перетину з вулицю Соборною до Володимирської, розмістили куби з портретами Героїв Небесної Сотні та Героїв російсько-української війни, з їхніми іменами та короткими біографіями.

Тут 38 кубів, на них понад півтори сотні портретів, над якими патріотично майорить синьо-жовтий державний прапор. Кожний з них віддав найцінніше, життя, за вільну та щасливу Україну. Така акція приурочена Дню Героїв Небесної Сотні.

За словами хмельничан, які встигли ознайомитися з інсталяцією на Проскурівській, вона вражає своєю потужністю та мало кого залишить байжужим.

Інсталяція на Проскурівській стала доповненням акції “Ангели пам’яті”, яка проходить у Хмельницькому вчетверте, в пам’ять про учасників Революції Гідності, які загинули під час розстрілу 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві. В Україні така акція відбувається 8 рік поспіль.

Цього дня біля пам’ятника Героям Небесної Сотні на розі вулиць Соборної та Героїв Майдану з’являються паперові ангели, зроблені руками юних та дорослих хмельничан.

Також у місті за допомогою прожекторів вночі на розі вулиць Соборної та Героїв Майдану створили неймовірне видовище біля пам’ятника Героям Небесної Сотні, спрямувавши в небо десяток світлових променів.