На хмельничан чекає «Лірична осінь» з «Проскурівськими смаколиками»

Цієї осені уже вп’яте у Хмельницькому  відбудеться фестиваль вуличної їжі «Проскурівські смаколики».

Вперше ресторатори міста і області представили свої страви восени 2016 року на свято Покрови 14 жовтня.  До цього фестивалі подібного формату у Хмельницькому не проводилися, тому подія викликала неабиякий інтерес у мешканців міста і області.

Організатори «Проскурівських смаколиків» мали на меті не тільки  зібрати на фестивалі кращі заклади харчування, а й познайомити гостей з традиційними стравами подільської кухні та  стравами європейських країн. Смаколики, приготовані майстерними кухарями, відповідали вимогам найвибагливіших гурманів.

Кожного разу фестиваль був тематичним: ресторатори пропонували весільні та святкові страви, страви за старовинними і сімейними рецептами. Коровайниці з усієї Хмельниччини змагалися у майстерності випікання обрядового хліба. На Масляну кухарі представили ціле розмаїття млинців. На фестивалі, приуроченому дню Європи, пригощали італійською пастою, ризотто, устрицями, смачними ковбасками,  стейками і рибою на грилі, вишуканими десертами, тощо.

Щоразу були на фестивалях  розваги для дітей і дорослих: танцюваьні, музичні, співочі  та етнографічні колективи додавали святковості подіям.

Цьогоріч фестиваль вуличної їжі «Проскурівські смаколики» відбудеться 13 жовтня і матиме назву «Лірична осінь».  Ресторатори ніяких обмежень щодо меню мати не будуть, а організатори обіцяють докласти усіх зусиль, аби створити на фестивалі ліричну атмосферу. На фестивалі буде родзинка, а от яка – поки що тримається у секреті.

Серед запрошених до участі ресторанів такі знані у Хмельницькому заклади, як «Фамілія», «Сад на Європейській», «Ресторація Шпігеля», «Південна брама», «Діоскурі», «Стейк Хаус», «Апріорі», «Шотландія», «Кондитерська лавка», «Beef & Cake», арт-кафе «Диканька», кафе «Грузія», «Goocha» і «Містер Ло», піцерії «Рiccolino» і «Мама Мія», паб «Union Jack», кондитерські «Крендель» і «Цукерня», «Майстерня шоколаду», а також ТМ « Верест» і  ТМ «Хмельницькі делікатеси».

13 жовтня у сквері ім.Т.Шевченка  на святі кулінарного мистецтва хмельничани і гості міста матимуть унікальну можливість  в одому місці у приємній атмосфері скуштувати ті страви, якими по праву гордяться кращі ресторани Хмельницького та чудово провести час разом з родиною і друзями.