(Українська) На хмельничан чекає «Лірична осінь» з «Проскурівськими смаколиками»

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Цієї осені уже вп’яте у Хмельницькому  відбудеться фестиваль вуличної їжі «Проскурівські смаколики».

Вперше ресторатори міста і області представили свої страви восени 2016 року на свято Покрови 14 жовтня.  До цього фестивалі подібного формату у Хмельницькому не проводилися, тому подія викликала неабиякий інтерес у мешканців міста і області.

Організатори «Проскурівських смаколиків» мали на меті не тільки  зібрати на фестивалі кращі заклади харчування, а й познайомити гостей з традиційними стравами подільської кухні та  стравами європейських країн. Смаколики, приготовані майстерними кухарями, відповідали вимогам найвибагливіших гурманів.

Кожного разу фестиваль був тематичним: ресторатори пропонували весільні та святкові страви, страви за старовинними і сімейними рецептами. Коровайниці з усієї Хмельниччини змагалися у майстерності випікання обрядового хліба. На Масляну кухарі представили ціле розмаїття млинців. На фестивалі, приуроченому дню Європи, пригощали італійською пастою, ризотто, устрицями, смачними ковбасками,  стейками і рибою на грилі, вишуканими десертами, тощо.

Щоразу були на фестивалях  розваги для дітей і дорослих: танцюваьні, музичні, співочі  та етнографічні колективи додавали святковості подіям.

Цьогоріч фестиваль вуличної їжі «Проскурівські смаколики» відбудеться 13 жовтня і матиме назву «Лірична осінь».  Ресторатори ніяких обмежень щодо меню мати не будуть, а організатори обіцяють докласти усіх зусиль, аби створити на фестивалі ліричну атмосферу. На фестивалі буде родзинка, а от яка – поки що тримається у секреті.

Серед запрошених до участі ресторанів такі знані у Хмельницькому заклади, як «Фамілія», «Сад на Європейській», «Ресторація Шпігеля», «Південна брама», «Діоскурі», «Стейк Хаус», «Апріорі», «Шотландія», «Кондитерська лавка», «Beef & Cake», арт-кафе «Диканька», кафе «Грузія», «Goocha» і «Містер Ло», піцерії «Рiccolino» і «Мама Мія», паб «Union Jack», кондитерські «Крендель» і «Цукерня», «Майстерня шоколаду», а також ТМ « Верест» і  ТМ «Хмельницькі делікатеси».

13 жовтня у сквері ім.Т.Шевченка  на святі кулінарного мистецтва хмельничани і гості міста матимуть унікальну можливість  в одому місці у приємній атмосфері скуштувати ті страви, якими по праву гордяться кращі ресторани Хмельницького та чудово провести час разом з родиною і друзями.