На Хмельниччині створюють туристичний візит-центр

Національний природний парк «Подільські товтри» за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України, створюєть еколого-освітній візит-центр, музей флори та фауни Поділля.

Розміщення візит-центру має стати місцем концентрації туристів та мати розумну віддаленість до об’єктів природо-заповідного фонду. Зазначеним вимогам на території Парку відповідали лише два населених пункти: Сатанів (Городоцького району) та Кам’янець-Подільський.

За інформацією дирекції НПП «Подільські товтри», на 2018 рік заплановано виконання першого етапу проекту – розроблення проектно-кошторисної документації на будівництво еколого-освітнього візит-центру. Заходи спрямовані, в першу чергу, на збереження природно-заповідного фонду України.

Адміністрація  парку бачить цей об’єкт, як центр розвиту привабливого еколого-туристичного іміджу регіону, роль якого полягатиме у наданні якісної та сучасної інформації про природну та історико-культурну спадщину, а також налагодженні тісної співпраці з місцевими громадами.

У візит-центрі туристи зможуть отримати вичерпну, сучасну інформацію про природу краю, пам’ятки історії, культури та природи у привабливому та цікавому для відвідувачів форматі. У його складі планується туристично-інформаційний центр, сучасний конференц-зал для проведення різноманітних заходів, експозиційні та інтерактивні зали, кімнати для практичних занять із відвідувачами, а також зимовий сад. Заплановано створення та демонстрація фільмів, стендів, фотовиставок, колекцій, композицій, тобто того, що допоможе пізнати в доступній формі багатство природи.

Візит-центр має стати місцем, довкола якого розвиватиметься туризм.

 

Джерело