(Українська) На Хмельниччині створюють туристичний візит-центр

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Національний природний парк «Подільські товтри» за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України, створюєть еколого-освітній візит-центр, музей флори та фауни Поділля.

Розміщення візит-центру має стати місцем концентрації туристів та мати розумну віддаленість до об’єктів природо-заповідного фонду. Зазначеним вимогам на території Парку відповідали лише два населених пункти: Сатанів (Городоцького району) та Кам’янець-Подільський.

За інформацією дирекції НПП «Подільські товтри», на 2018 рік заплановано виконання першого етапу проекту – розроблення проектно-кошторисної документації на будівництво еколого-освітнього візит-центру. Заходи спрямовані, в першу чергу, на збереження природно-заповідного фонду України.

Адміністрація  парку бачить цей об’єкт, як центр розвиту привабливого еколого-туристичного іміджу регіону, роль якого полягатиме у наданні якісної та сучасної інформації про природну та історико-культурну спадщину, а також налагодженні тісної співпраці з місцевими громадами.

У візит-центрі туристи зможуть отримати вичерпну, сучасну інформацію про природу краю, пам’ятки історії, культури та природи у привабливому та цікавому для відвідувачів форматі. У його складі планується туристично-інформаційний центр, сучасний конференц-зал для проведення різноманітних заходів, експозиційні та інтерактивні зали, кімнати для практичних занять із відвідувачами, а також зимовий сад. Заплановано створення та демонстрація фільмів, стендів, фотовиставок, колекцій, композицій, тобто того, що допоможе пізнати в доступній формі багатство природи.

Візит-центр має стати місцем, довкола якого розвиватиметься туризм.

 

Джерело