Навесні у Кам’янці-Подільському відбудеться три цікаві події

Шостий фестиваль середньовічної культури “Форпост 2017” знову збирається в Кам`янець-Подільській фортеці 29 квітня – 1 травня 2017 року.

Що очікувати від фестивалю?
– повноконтактні лицарські бої, масові бугурти та нові нестандартні номінації
– виступ фолк гуртів та танцювальних колективів
– змагання зі стрільби з луків та арбалетів
– конкурс історичного костюму
– фаєршоу

Дата: 29 квітня – 1 травня

Кавовий фестиваль “Кам’янецька турка” збере у Кам’янці-Подільському найбільших цінителів цього напою.

Фестиваль покликаний нагадати, що кава на українській землі вперше з’явилася у Кам’янці-Подільському. Саме тут, під час османського панування, в 1672 році була відкрита перша кав’ярня.

Фестивальні заходи проходять на центральній площі Старого міста – Польському ринку. Тут розміщується стилізоване кавове містечко, в якому протягом трьох днів проходить кавовий ярмарок з різноманітними смаколиками, майстер-клас, дигустації, кавовий спринт – забіг офіціантів з кавою, і велопробіг, ворожіння на кавовій гущі. На центральній сцені свої таланти демонструють поети, музиканти, співаки і танцюристи міста.

Головною дійовою особою свята є величезна турка-рекордсмен, в якій можна за раз зварити 200 літрів кави, – говорить організатор фестивалю Олег Вощинський.

Дата: 6-9 травня

Міжнародні змагання з повітроплавання “Кубок Поділля 2017” та фестиваль “Назустріч Сонцю” пройдуть в Кам’янці-Подільському 18-21 травня.

Фестиваль “Назустріч Сонцю” – це триденне свято повітряних куль, який традиційно проходить в Кам’янці-Подільському в другій половині травня під час Дня міста.

Фестиваль повітряних куль у Кам’янець-Подільському проводиться з 1998 року. У заході зазвичай беруть участь участь 10-15 екіпажів теплових аеростатів.

“Кубок Поділля 2017” збере екіпажі з України та з-за кордону. Буде проведено декілька польотів над Кам’янцем та околицями – пілоти битимуться за традиційний Кубок Поділля та призи від спонсорів.

Ранкові польоти зазвичай проводяться в 5:30, а вечірні – в 18:30. Завершенням свята повинен стати Нічний Старт повітряних куль.

Дата: 18 – 21 травня

1201257 1201177 1201180

Джерело lviv.vgorode.ua