(Українська) Навесні у Кам’янці-Подільському відбудеться три цікаві події

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Шостий фестиваль середньовічної культури “Форпост 2017” знову збирається в Кам`янець-Подільській фортеці 29 квітня – 1 травня 2017 року.

Що очікувати від фестивалю?
– повноконтактні лицарські бої, масові бугурти та нові нестандартні номінації
– виступ фолк гуртів та танцювальних колективів
– змагання зі стрільби з луків та арбалетів
– конкурс історичного костюму
– фаєршоу

Дата: 29 квітня – 1 травня

Кавовий фестиваль “Кам’янецька турка” збере у Кам’янці-Подільському найбільших цінителів цього напою.

Фестиваль покликаний нагадати, що кава на українській землі вперше з’явилася у Кам’янці-Подільському. Саме тут, під час османського панування, в 1672 році була відкрита перша кав’ярня.

Фестивальні заходи проходять на центральній площі Старого міста – Польському ринку. Тут розміщується стилізоване кавове містечко, в якому протягом трьох днів проходить кавовий ярмарок з різноманітними смаколиками, майстер-клас, дигустації, кавовий спринт – забіг офіціантів з кавою, і велопробіг, ворожіння на кавовій гущі. На центральній сцені свої таланти демонструють поети, музиканти, співаки і танцюристи міста.

Головною дійовою особою свята є величезна турка-рекордсмен, в якій можна за раз зварити 200 літрів кави, – говорить організатор фестивалю Олег Вощинський.

Дата: 6-9 травня

Міжнародні змагання з повітроплавання “Кубок Поділля 2017” та фестиваль “Назустріч Сонцю” пройдуть в Кам’янці-Подільському 18-21 травня.

Фестиваль “Назустріч Сонцю” – це триденне свято повітряних куль, який традиційно проходить в Кам’янці-Подільському в другій половині травня під час Дня міста.

Фестиваль повітряних куль у Кам’янець-Подільському проводиться з 1998 року. У заході зазвичай беруть участь участь 10-15 екіпажів теплових аеростатів.

“Кубок Поділля 2017” збере екіпажі з України та з-за кордону. Буде проведено декілька польотів над Кам’янцем та околицями – пілоти битимуться за традиційний Кубок Поділля та призи від спонсорів.

Ранкові польоти зазвичай проводяться в 5:30, а вечірні – в 18:30. Завершенням свята повинен стати Нічний Старт повітряних куль.

Дата: 18 – 21 травня

1201257 1201177 1201180

Джерело lviv.vgorode.ua