У Хмельницькому був «Свіжий вітер»

У Хмельницькому 23 квітня завершився  фестиваль екологічної творчості «Свіжий вітер». Подію організувало управління молоді та спорту спільно з управлінням з питань екології та контролю за благоустроєм міста і департаментом освіти та науки. На фестивалі хмельницькі школярі та студенти презентували унікальні еко-проекти. Цього року участь у фестивалі взяли 24 загальноосвітні школи міста. Відбіркові тури пройшли  16-17 квітня.

За словами організаторів, мета проведення цього екологічного фестивалю полягає в  активізації екологічного руху, приверненні уваги суспільства до проблем довкілля, формуванні екологічної культури в школярів та студентів. Також фестиваль підтримує талановитих дітей та молодь.

Учасники конкурсу змагалися у трьох номінаціях:

  1. Номінація «Еко-проект»;
  2. Номінація «Авторська пісня та співана поезія»;
  3. Номінація «Екологічна мода».

На відвідувачів чекало багато сюрпризів. Учасники фестивалю провели показ мод на екологічну тематику, презентували різноманітні цікаві еко-проекти, спрямовані на збереження довкілля. Школярі створили одяг з побутових відходів, написали тематичні пісні та продемонстрували відео-роботи екологічного спрямування. Загалом захід пройшов активно та цікаво.

Призові місця розподілили таким чином:

  • І місце в номінації «Еко-проект» – НВО №28
  • І місце в номінації «Еко-пісня» – НВО №28
  • І місце в номінації «Еко-Мода» – НВК №9 та
  • «Гран-прі» – ЗОШ №21.

Усі учасники отримали  подяки та солодкі подарунки. Призери нагороджені грамотами управління молоді та спорту, призами управлінням з питань екології та  контролю за благоустроєм  міста (традиційно це – вазон).

Нагадаємо, перший фестиваль «Свіжий вітер» пройшов  у Хмельницькому у 2000 році. Згодом він набув всеукраїнського масштабу. Спеціально для заходу випікають святковий торт «Свіжий вітер», а команди, які проходять до фіналу, отримують вазони. Фестиваль переважно проводять на свіжому повітрі.

Джерело