(Українська) У Хмельницькому був «Свіжий вітер»

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

У Хмельницькому 23 квітня завершився  фестиваль екологічної творчості «Свіжий вітер». Подію організувало управління молоді та спорту спільно з управлінням з питань екології та контролю за благоустроєм міста і департаментом освіти та науки. На фестивалі хмельницькі школярі та студенти презентували унікальні еко-проекти. Цього року участь у фестивалі взяли 24 загальноосвітні школи міста. Відбіркові тури пройшли  16-17 квітня.

За словами організаторів, мета проведення цього екологічного фестивалю полягає в  активізації екологічного руху, приверненні уваги суспільства до проблем довкілля, формуванні екологічної культури в школярів та студентів. Також фестиваль підтримує талановитих дітей та молодь.

Учасники конкурсу змагалися у трьох номінаціях:

  1. Номінація «Еко-проект»;
  2. Номінація «Авторська пісня та співана поезія»;
  3. Номінація «Екологічна мода».

На відвідувачів чекало багато сюрпризів. Учасники фестивалю провели показ мод на екологічну тематику, презентували різноманітні цікаві еко-проекти, спрямовані на збереження довкілля. Школярі створили одяг з побутових відходів, написали тематичні пісні та продемонстрували відео-роботи екологічного спрямування. Загалом захід пройшов активно та цікаво.

Призові місця розподілили таким чином:

  • І місце в номінації «Еко-проект» – НВО №28
  • І місце в номінації «Еко-пісня» – НВО №28
  • І місце в номінації «Еко-Мода» – НВК №9 та
  • «Гран-прі» – ЗОШ №21.

Усі учасники отримали  подяки та солодкі подарунки. Призери нагороджені грамотами управління молоді та спорту, призами управлінням з питань екології та  контролю за благоустроєм  міста (традиційно це – вазон).

Нагадаємо, перший фестиваль «Свіжий вітер» пройшов  у Хмельницькому у 2000 році. Згодом він набув всеукраїнського масштабу. Спеціально для заходу випікають святковий торт «Свіжий вітер», а команди, які проходять до фіналу, отримують вазони. Фестиваль переважно проводять на свіжому повітрі.

Джерело