У Хмельницькому відкрили виставку художньої вишивки

У музеї історії міста Хмельницького розпочала діяти виставка художньої вишивки Ніни Гончарук «Красо України, Подолля!».

Ніна Гончарук – народна майстриня-художниця, яка ще з малих літ почала вишивати.

Народилася 11 січня 1949 року в селі Видошня на Ярмолинеччині. Професійної художньої школи дикораторка не закінчувала. Спочатку навчалася в Київському деревообробному технікумі, згодом вступила до Вінницького торговельного інституту.

З голкою нерозлучна з дитинства, адже перші стіжки її навчали робити мама і бабуся. Оздоблювала одяг та речі домашнього вжитку. Художня вишивка полонила серце жінки і вишивка стала справою її життя.

Ніна Гончарук володіє багатьма техніками та працює майстриня в унікальній авторській, яку запатентувала, – “Живопис голкою”.

Як зазначає сама майстриня, вона малює голкою й нитками без попередніх ескізів та замальовок на полотні. Така вишивка багатошарова і на відміну від живопису фарбами підібрати необхідний тон нитки набагато складніше.

Майстриня є активною учасницею проведення виставок у різних містах України, відзначена дипломами, похвальними грамотами, подяками. Нагороджена урядовою відзнакою “Заслужений майстер народної творчості”, має визнання «Золота голка України», її ім’я занесено до Національного реєстру «Рекордів України».

У списку вишивальниці близько трьох сотень виставок, понад 90 – персональні. Мисткиня каже, своїми картинами прославляє Україну та Хмельниччину.

Нагадаємо, музей історії міста Хмельницького знаходиться за адресою: вул. Проскурівська, 30.

Читайте також: Три виставки, які варто відвідати у Хмельницькому обласному художньому музеї