(Українська) У Хмельницькому відкрили виставку художньої вишивки

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

У музеї історії міста Хмельницького розпочала діяти виставка художньої вишивки Ніни Гончарук «Красо України, Подолля!».

Ніна Гончарук – народна майстриня-художниця, яка ще з малих літ почала вишивати.

Народилася 11 січня 1949 року в селі Видошня на Ярмолинеччині. Професійної художньої школи дикораторка не закінчувала. Спочатку навчалася в Київському деревообробному технікумі, згодом вступила до Вінницького торговельного інституту.

З голкою нерозлучна з дитинства, адже перші стіжки її навчали робити мама і бабуся. Оздоблювала одяг та речі домашнього вжитку. Художня вишивка полонила серце жінки і вишивка стала справою її життя.

Ніна Гончарук володіє багатьма техніками та працює майстриня в унікальній авторській, яку запатентувала, – “Живопис голкою”.

Як зазначає сама майстриня, вона малює голкою й нитками без попередніх ескізів та замальовок на полотні. Така вишивка багатошарова і на відміну від живопису фарбами підібрати необхідний тон нитки набагато складніше.

Майстриня є активною учасницею проведення виставок у різних містах України, відзначена дипломами, похвальними грамотами, подяками. Нагороджена урядовою відзнакою “Заслужений майстер народної творчості”, має визнання «Золота голка України», її ім’я занесено до Національного реєстру «Рекордів України».

У списку вишивальниці близько трьох сотень виставок, понад 90 – персональні. Мисткиня каже, своїми картинами прославляє Україну та Хмельниччину.

Нагадаємо, музей історії міста Хмельницького знаходиться за адресою: вул. Проскурівська, 30.

Читайте також: Три виставки, які варто відвідати у Хмельницькому обласному художньому музеї