(Українська) На Хмельниччині влаштували лавандові обжинки

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

На Хмельниччині цьогорічний сезон лаванди, такої популярної серед місцевих мешканців, завершився благодійним заходом, на якому збирали кошти на лікування поранених військових.

На лавандовій плантації у селі Прислуч, що у Полонській ОТГ Шепетівського району можна було не лише зробити добру справу, а й чудово провести час та отримати крафтову продукцію у вигляді виробів ручної роботи майстрів “Лавандового кубелечка”.

За благодійний внесок у 250 грн учасники мали змогу особисто зрізати з великого куща лаванди букет для себе, зробити світлини на спеціально облаштованих фотозонах з великими кошиками та возиками з лавандою, взяти участь у майстер-класі по плетінню лавандових віночків. Організатори пригощали усіх лавандовими смаколиками та провели розіграш крафтової продукції.

Також усі охочі могли долучитися до благодійного заходу онлайн та отримати свій букет поштою.

“Першочерговою ціллю відкриття цьогоріч нашої плантації була фітотерапія. Ми пропрацювали майже місяць і за цей час люди змогли у нас психологічно відновитись, наповнитись позитивними емоціями, полікувати душевні рани, порадіти красі. В перші дні війни багато наших земляків стали на захист Батьківщини. А зараз вони потребують нашої підтримки”, – написала в Інстаграм співвласниця лавандового поля Іванка Білоус.

 

Безпосередньо на полі під час обжинків було зібрано 22200 грн, які одразу передали земляку з Полонської громади, бійцю ЗСУ, який повернувся з полону у важкому фізичному і психологічному стані. На прохання матері хлопця, його ім’я поки не розголошується.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от 🤍Лавандове кубелечко🤍 (@lavandove_kubelechko)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от 🤍Лавандове кубелечко🤍 (@lavandove_kubelechko)