(Українська) Новий патріотичний мурал з’явився на Бакоті в селі Гораївка

Sorry, this entry is only available in Ukrainian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

На Бакоті в селі Гораївка Староушицької селищної територіальної громади на Кам’янеччині з’явився новий мурал під назвою “Земля”. Робота створена киянкою Юлією Абрамовою в рамках резиденції Бакота Хаб 2023. 

Авторка обрала місцем для муралу промислову будівлю біля дитячого садочку. Це місце знаходиться в 100 метрах від Бакота Хаб.

Юля Абрамова розповіла про сенс, який вкладала у свою роботу:

«Земля надає нам сил, любов і повага до неї, як не від’ємна частина нашої культури, пам’яті. Оспівана в віршах і піснях великих поетів України. Образ згорілої, скаліченою війною.
Земля сходу, земля України.
Чорна земля, поховала в собі героїв, сховала в собі всю біль і страждання нашого народу. Ховає в собі тисячі осколків війни, як рани стирчать серед кривавого чорнозему. Земля поховає в собі біль, поховає в собі смуток. Паростки пшениці дають надію на відновлення і нове життя.
Люди забудуть, а вона ще довго буде памʼятати.
Заживить свої рани, сховає під густими лісами і квітучими полями цю біль.
Але не забуде.»

Це не єдиний новий мурал, що з’явився на Бакоті в рамках резиденції Бакота Хаб. На стінах сільського клубу нещодавно було створено роботу під назвою “Підводний Дністер”.