Новий яскравий мурал з’явився на Бакоті на стінах сільського клубу

Мурал під назвою “Підводний Дністер” створено на стінах сільського клубу в с. Гораївка Староушицької селищної територіальної громади Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. Робота створена Роксоланою Дудкою в рамках резиденції Бакота Хаб 2023. 

Детальніше про роботу розповідає сама Роксолана: «Дністер, що забирає життя та дає нове. Так би можна було описати відчуття, що з’являються від знань про події, що відбулися в далекому 1981 році на території тоді існуючого села Бакота. Але не у кожного з’явилося те «нове життя». Вода забрала все. Будь то природна чи техногенна катастрофа, етапи для прогресу і навіть війна – страшна стихія знищує все на своєму шляху.

Катастрофа, спричинена окупантами на Каховській ГЕС – це свіжа рана на тілі Української землі та її людей. Тисячі життів, що пішли у засвіти під воду. Це горе, що ще багато десятків років буде нагадувати про себе майбутнім поколінням, а з часом природа створить новий ландшафт і пейзаж території».

 

За  словами мисткині, мурал на стіні сільського клубу це велике живописне полотно, що зображує багатство та красу річки Дністер. Аборигенні та ендемічні риби та рослини живуть в ареалі неймовірних красот. Цей життєствердний розпис намагається створити відчуття безпеки та спокою для людей, що тут живуть та тих, хто знайшов тут прихисток.

Фото муралу від Sasha Evory